Сьогодні зранку сайт Міністерства закордонних справ було зламано, судячи з повідомлення, яке було розміщено на сторінці відомства, його атакували російські хакери.

Хакери зламали сайт МЗС, атакували “Дія” та ряд урядових порталів

Окрім МЗС, також постраждали сайти “Дія”, Кабміну, Міносвіти, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики та ДСНС. На момент написання новини вони не відкривалися. Поки що немає інформації, чи були скомпрометовані якісь дані користувачів, але додаток “Дія” працює в штатному режимі, отже бази відомств, з яких він підтягує інформацію, не мали постраждати.

На сайті CERT-UA, урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події в України, поки що немає інформації про інцидент, як і про те, коли роботу сайтів держорганів буде відновлено.

Оновлено о 10:11: Мінцифри розповсюдило офіційну заяву щодо кібератаки. Відомство зазначає, що витоку персональних даних не було. Своєю чергою, CERT-UA оприлюднило на Facebook повідомлення про відновлення роботи більшої частини постраждалих державних ресурсів, інші будуть доступні найближчим часом. Зараз Держспецзв’язку спільно зі Службою безпеки України та Кіберполіцією збирає цифрові докази та займається дослідженням кіберінциденту.