11 січня компанія Samsung мала провести віртуальну презентацію нового флагманського мобільного процесора Exynos 2200. Напередодні події були відповідні анонси, тизери та реклама в соцмережах. Подію офіційно не скасовували та не переносили, але в день презентації нічого не відбулося. Компанія по суті не з’явилася на власному запуску та, як зазначає Ars Technica, зараз не коментує чому це сталося.

Samsung не з’явилася на власній презентації Exynos 2200, чип обіцяють представити разом з Galaxy S22

Анонс процесора Exynos 2200 мав стати великим запуском для Samsung, адже це перша SoC компанії, розроблена разом з AMD, в якій мала використовуватися архітектура графічного ядра RDNA 2. Обидві компанії оголосили про початок співпраці рік тому, і з того часу було багато сподівань на реліз справді проривного чипа. Тим більше, що він мав дебютувати в новій флагманській лінійці Galaxy S22, яка завжди має високі очікування серед користувачів. Поки що презентація нових топових моделей Samsung запланована на 8 лютого.

За даними Business Korea, в Samsung насправді вирішили відкласти презентацію Exynos 2200, хоча й не повідомляли про це окремо.

«Ми плануємо представити новий процесор під час запуску нового смартфона Samsung», – повідомив представник Samsung Electronics – «Немає жодних проблем із його виробництвом та продуктивністю».

Видання зазначає, що Samsung планує використовувати Exynos 2200 для серії Galaxy S22, яка буде випущена в Європі та Кореї, одночасно встановлюючи Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 на пристрої для Північної Америки, Китаю та Індії.