Через приєднання України до глобальної мережі COVID-сертифікатів, термін їхньої дії буде скорочено до 270 днів (9 місяців). Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрової трансформації Марія Карчевич.

Раніше Єврокомісія на той же строк обмежила дію COVID-сертифікатів для подорожей, та зобов’язала 27 країн ЄС зробити нові правила обов’язковими для міжнародних поїздок з 1 лютого 2022 року.

“Ми готуємо таке ж рішення на рівні українського законодавства. Воно буде прийнято орієнтовно цього тижня. Тобто термін дії COVID-сертифікатів буде скорочено: вже не один рік, а 270 днів” – зазначила Карчевич.

На сьогодні українці мають змогу подорожувати до 60 країн, які входять до довірчої мережі ЄС, пред’являючи цифрові COVID-сертифікати про вакцинацію, довідку про одужання, а також про результати ПЛР-тестування. За словами пані Карчевич, Україна вже направила запит про приєднання до глобальної мережі, яка дозволить українцям з COVID-сертифікатами подорожувати в понад 80 країн світу.