Відомий український YouTube-блогер OLDboi повідомив, що за інсайдерською інформацією, якою він володіє, вихід довгоочікуваної «S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля» переноситься на осінь 2022 року. Планувалося, що гра вийде на Microsoft Windows та Xbox Series X/S вже 28 квітня 2022 року, майже у 36-річницю аварії на ЧАЕС.

Як каже OLDboi, це 100% правдива інформація, але розробники зможуть підтвердити її офіційно лише ближче до попередньої дати релізу, або дочекатися першого повноцінного показу геймплею. OLDboi вважає, що GSC Game World хоче зібрати якомога більше попередніх замовлень, але редакції «Межі» це припущення здається не зовсім вірним. Зазвичай для проєктів рівня S.T.A.L.K.E.R. 2, у яких залучені великі західні видавці, рішення про перенесення релізу приймаються узгоджено й рівень попередніх замовлень не грає при цьому великої ролі.

У тому самому відео OLDboi також повідомив, що S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl вийде й на PlayStation 5 через 3-7 місяців після закінчення тимчасового ексклюзиву Microsoft. На нашу думку, це також трохи зарано: зазвичай час ексклюзивного контракту на видання складає 12 місяців. Але майже ніхто і раніше не мав сумнівів у тому, що S.T.A.L.K.E.R. 2 врешті-решт з’явиться також і на платформі Sony.

Ми звернулися за коментарем до директора GSC Game World Євгена Григоровича, але поки що не отримали відповіді. Нагадаємо, у нашому матеріалі, присвяченому підсумкам 2021 року з українськими розробниками ігор, Євген Григорович назвав найбажанішим релізом 2022 року свою власну гру, саме S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl.