Таємнича “місячна хатина”, помічена китайським місяцеходом Yutu 2, насправді є чарівним каменем у формі кролика.

Команда Yutu 2 прозвала камінь “нефритовим кроликом”, оголосивши у п’ятницю (7 січня) про те, що місяцехід дістався об’єкту. Прізвисько цілком доречне, оскільки назва місяцеходу “Yutu” також перекладається як “нефритовий кролик”.

Вперше об’єкт з’явився на полі зору камер Yutu 2 у грудні, коли він виглядав як кубічна пляма на горизонті. Місяцехід вперше досліджує далекий бік Місяця, який завжди звернений у бік від Землі й більш порізаний і виритий кратерами, ніж “наша” сторона Місяця.

Оскільки об’єкт виглядав несиметричним, із дивною плоскою вершиною, дослідники з програми “Наш космос” Китайського національного космічного управління пожартували, що це може бути хатина інопланетних першопрохідців.

Китайський місяцехід Yutu 2 дістався “таємничої хатини”

Після того, як місяцехід протягом місяця подолав відстань від місця, де він зробив знімок “місячної хатини”, до місця виявлення самого об’єкта, він відправив на Землю його знімок зблизька. Виявилося, що камінь набагато менший, ніж здавалося здалеку.

Він також набагато кругліший і симпатичніший. Насправді він дуже схожий на згорбленого кролика, який їсть пару морквин (які насправді є камінням меншого розміру).