Як стало відомо Bloomberg, тайванська IT-компанія Foxconn веде перемовини з представниками саудівського державного інвестиційного фонду щодо створення спільного підприємства зі збирання електромобілів.

Foxconn надаватиме програмне забезпечення, електроніку та електричну архітектуру для нових електромобілів та стане міноритарною стороною у цьому проєкті. Фонд Velocity, створений на гроші Державного інвестиційного фонду Саудівської Аравії, стане мажоритарним акціонером спільного підприємства. Ця домовленість допоможе одній з найбагатших країн світу здійснити давню мрію – отримати власне високотехнологічне автомобільне виробництво та набути досвід у виробництві електромобілів.

За інформацією Bloomberg, спільне підприємство планує збирати електромобілі на шасі, ліцензованому у BMW AG. Угоду мають підписати до кінця цього року, хоча остаточних рішень ще не прийнято, і плани можуть змінитися. Наразі ні Foxconn, ні BMW, ні Державний інвестиційний фонд не дають коментарів з цього приводу.

Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії вже не вперше цікавиться авторинком. У 2019 р. фонд інвестував понад $1 млрд у Lucid Motors, а зараз проводить з її представниками перемовини щодо побудови заводу компанії на території королівства неподалік від Джидди.

Крім того, фонд має намір фінансувати виробництво у країні батарей для електрокарів, з метою вийти на обсяг 15 ГВт/год на рік ще до 2028 року. Цей завод буде забезпечувати батареями як фабрику Lucid, так і спільне з Foxconn підприємство.

Нагадаємо, що у жовтні 2021 р. Foxconn спільно з Yulon Motor презентував три концепти електромобілів Foxtron, серед яких були кросовер, люксовий седан та електробус.