Наприкінці минулого року Intel випустила своє сімейство процесорів Core 12-го покоління, які завдяки новій гібридній архітектурі виявилися конкурентоспроможними та зацікавили споживачів. Однак основна боротьба за обсяги продажів зазвичай ведеться в сегменті середнього класу, який забезпечує мільйони продажів. Тому на виставці CES 2022 Intel анонсувала одразу 22 процесори Alder Lake для цього сегменту. Сюди входять чипи для настільних ПК потужністю 35 та 65 Вт, а також нові кулери.

Intel анонсувала ще 22 десктопні процесори 12 покоління Alder Lake

Багато з нових процесорів — як-от топовий Core i9-12900 — надзвичайно схожі на першу хвилю розблокованих чипів, які Intel уже випустила минулої осені, хоча і з меншими вимогами до енергії (нова хвиля чипів здебільшого працює на 65 Вт) і без можливості розгону. Крім того, Intel також випускає свої звичайні варіанти “серії F”, які не мають інтегрованої графіки, а також малопотужні версії “T-серії” на 35 Вт більшості своїх чипів.

Intel анонсувала ще 22 десктопні процесори 12 покоління Alder Lake

Як і їхні потужніші аналоги, нові чипи Alder Lake мають той самий дизайн гібридної архітектури, який Intel представила минулого року, пропонуючи поєднання продуктивності та ефективних ядер (їх кількість залежить від конкретного чипа).

Intel анонсувала ще 22 десктопні процесори 12 покоління Alder Lake

Разом з новими чипами Intel також розширює свою екосистему материнських плат та кулерів. Зокрема три нові материнські плати, орієнтовані на споживача, SKU для чипсета серії 600: H670, B660 (почитайте наш огляд плати MSI) і H610, які приєднуються до топових плат Z690. Нові моделі мають менше функцій, ніж Z690, пропонують менше ліній PCIe і портів USB, але все ще підтримують основні нові функції, такі як Wi-Fi 6E і PCIe 4.0.

Intel анонсувала ще 22 десктопні процесори 12 покоління Alder Lake

Intel також має трійку нових кулерів, які будуть поставлятися в комплекті з більш потужними версіями своїх чипів на 65 Вт: Intel Laminar RH1, який має RGB-підсвічування і буде додано до моделей i9; Intel Laminar RM1 для чипів Core i7, Core i5 і Core i3; і Intel Laminar RS1 для чипів Pentium і Celeron.