Як раніше не раз повідомлялося, новий флагман OnePlus має з’явитись на початку року. І з наближенням січня інформації, як завжди, ставало все більше. А вже сьогодні компанія почала приймати попередні замовлення, випереджаючи навіть презентацію нового ґаджета.

Сама компанія не дала багато деталей, але чекати на них залишилось рівно тиждень, 11 січня смартфон повністю покажуть. Зараз офіційні зображення лише акцентують увагу на камерах спільної розробки з Hasselblad, що для OnePlus не є чимось новим. А от більшість подробиць вже й без цього відомі.

OnePlus 10 Pro з’явився в офіційному тизері, де увагу акцентують на камерах Hasselblad. А в Китаї вже приймають попередні замовлення

Тизер підтвердив, що торішні зображення були доволі точні. Блок камер зроблено з “дотиком” до рамки, що трохи нагадує ідею дизайну лінійки Samsung Galaxy S21, хоч й з іншим розташуванням сенсорів. Можливо, це будуть такі ж камери, як в OnePlus 9 Pro, адже “на папері” їх характеристики повторюються: основна — 48 МП, надширока — 50 МП, телефото — 8 МП з 3.3× зумом.

OnePlus 10 Pro з’явився в офіційному тизері, де увагу акцентують на камерах Hasselblad. А в Китаї вже приймають попередні замовлення

Серед іншого варто очікувати топовий процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, 8 та 12 ГБ оперативної пам’яті, 128 та 256 ГБ в накопичувачі. Передня частина смартфону отримає AMOLED-дисплей з діагоналлю 6,7 дюйма, роздільною здатністю QHD+ та частотою оновлення зображення у 120 ГЦ. А підтримкою роботи буде займатися акумулятор місткістю 5000 мА•год зі швидкісною зарядкою у 120 Вт. Все це буде захищено від води та пилу за стандартом IP68.

“Сліпі” попередні замовлення коштують приблизно $16, без інформації щодо повної вартості флагману. Також ще невідомо, коли саме ґаджет дістанеться глобального ринку, але інсайдери повідомляли, що це має статися у квітні.