Японський виробник Kawasaki нещодавно представив важкий автономний дрон, а кілька днів тому компанія показала, як машина керується роботизованою системою навантаження та розвантаження, щоб позбавити людей проблем і небезпек.

K-Racer-X1 – це потужний вантажний дрон розміром приблизно як невеликий автомобіль. Він злітає завдяки верхньому ротору вертолітного типу, але там, де зазвичай є хвостовий ротор для балансування крутного моменту, цей апарат використовує дві спрямовані вперед стійки, встановлені на кінці тонких крил. Розкоси використовуються для спрямування вперед, а також для деякого підйому.

Kawasaki представила надпотужний автономний дрон [відео]

Подробиць про параметри безпілотника поки що мало, але виробник стверджує, що він здатний нести корисне навантаження до 100 кг. У відеоролику, випущеному на початку цього місяця, компанія Kawasaki демонструє прототип в польоті з випробуванням автоматизованого робота-кур’єра з вантажем.

Компанія Kawasaki тим часом заявила, що вона також працює над більшими мобільними модулями, які можуть інтегруватися з іншими роботизованими системами на заводах та в центрах доставляння, щоб зрештою весь процес був повністю автономним.

Автоматизація є найважливішим завданням для Японії у зв’язку зі старінням населення (ми писали про це у новині про DMV). За даними 2014 року, 38% населення країни були старшими за 60 років, і очікується, що цей відсоток зростатиме. Роботи повинні будуть взяти на себе багато людських завдань, тому повністю автономна система навантаження, транспортування та розвантаження може мати велике значення (і успіх) у майбутньому.