Медійна система в електромобілях Tesla значно просунутіша за інші. Це не просто величезний екран для навігації та управління налаштуваннями авто. Найнезвичнішою функцією тут є ігри.

Як повідомляє Engadget із посиланням на The New York Times, Tesla дозволяє запускати деякі ігри під час руху автомобіля. Так, авто попереджає, що грати дозволено виключно пасажирам, а не водієві. Але це не застрахує від того, що в певний момент також зацікавлений грою водій не відверне увагу від дороги, перевівши погляд на дисплей.

Раніше всі ігри могли запускатись, лише коли авто було припарковано, але з останніми оновленнями з’явились виключення. Серед ігор, які запускаються під час руху, є карткова гра Solitaire, екшн Sky Force Reloaded та стратегія The Battle of Polytopia: Moonrise.

За даними Національної Адміністрації Безпеки Дорожнього Руху США (The National Highway Traffic Safety Administration), в Штатах тільки за 2019 рік загинуло 3142 людини через брак уваги на дорогу. Ще у 2017 році дослідження Університету Юти побачили, що сучасні медіа в авто з голосовим та сенсорним управлінням потребують забагато уваги від водія, спричиняючи тим самим втрату слідкування за дорогою.

З Tesla ситуація трохи інша, адже автівка оснащена автопілотом. Але він також вимагає тримати обидві руки на кермі та стежити за ситуацією на дорозі. На жаль, багато власників цих систем ігнорують цю вимогу. Доходило до випадків, коли водії спали під час їзди з автопілотом. Що вже казати про ігри. З автопілотами вже був не один випадок аварій, навіть летальних.

Інші виробники авто намагаються обмежувати деякі функції авто при русі. Наприклад, дозволяють увімкнути відео тільки коли авто припарковане, обмежують використання сенсорних екранів під час руху, або зовсім відмовляються від такого управління медіа.

Видання також намагалось взяти коментар у Tesla та Ілона Маска, але відповіді не отримали. Наразі у компанії навіть немає PR-відділу.