Відзначаючи своєрідний 6-місячний ювілей з моменту запуску технології FidelityFX Super Resolution (FSR), розробники AMD вирішили поділитися досягненнями та розповісти про подальші перспективи використання FSR.

Технологія AMD FidelityFX Super Resolution вже використовується в 47 іграх, на підході ще 24 проєкти

За минулий період компанії вдалося привернути увагу до розробки більш ніж 80 ігрових студій. Після анонсу на травневій виставці Computex 2021, на момент офіційного запуску 22 червня технологію динамічного масштабування FidelityFX Super Resolution підтримували лише 7 ігор. За шість місяців FSR реалізована для 47 проєктів та ще 24 гри отримають відповідну підтримку найближчим часом. За заявою AMD, це рекордна швидкість впровадження подібної програмної розробки.

FidelityFX Super Resolution була запропонована як альтернатива NVIDIA DLSS, і на відміну від останньої є відкритим стандартом, а тому може працювати з різними відеокартами.

AMD FidelityFX Super Resolution performance

Як і DLSS, FSR більшою мірою актуальна для режиму 4K. Використовуючи для обробки зображення меншої розподільної здатності, за допомогою спеціальних алгоритмів вдається відновити якість картинки. Підсумковий результат залежить від налаштувань та реалізації у конкретному проєкті. У будь-якому випадку добре мати можливість поекспериментувати і вже за результатами визначатись з виправданістю активації FidelityFX Super Resolution.

До піврічної дати запуску FSR розробники підготували відеоролик із нарізкою геймплейних епізодів із проєктів із вже реалізованою технологією масштабування. До переліку потрапив і фрагмент із очікуваної ПК-версії God of War, яку представлять 14 січня 2022 року. Проєкт буде мати досить високі системні вимоги, особливо для гри на максималках. Судячи з відео, у режимі 4К з активною FSR (профіль Ultra Quality) можна буде розраховувати приблизно на 60 кадрів/c за наявності Radeon RX 6800 XT.

God of War також підтримуватиме і NVIDIA DLSS. Це буде гарна можливість порівняти ефективність та якість реалізації конкуруючих технологій масштабування. При цьому нагадаємо, що для DLSS потрібна відеокарта серії GeForce RTX з апаратними тензорними ядрами.