Новий стандарт HDR10+ Gaming був представлений Samsung у жовтні цього року — це розширення HDR10+ для ігрового застосування, що додає до нього такі нові функції, як змінну частоту оновлення (VRR) до 120 Гц, автокалібрування HDR та низьку затримку у режимі HDR.

І от сьогодні Samsung анонсувала його підтримку у своїх телевізорах та ігрових моніторах у 2022 р. В телевізорах її отримають моделі в лінійці Neo QLED, серії від Q70 та вище, по моніторах наразі ще ніякої більш конкретної інформації немає — лише зображення неназваної моделі з вигнутим екраном ультраширокої діагоналі.

Головне призначення HDR10+ Gaming — забезпечити автоматичне застосування оптимальних налаштувань самою грою, без необхідності втручання геймера та внесення їм ручних змін. Цей стандарт зараз виглядає як своєрідна альтернатива Dolby Vision Gaming — та якщо останній вже підтримується на консолях Xbox Series X/S та доступний зараз або в найближчому майбутньому у понад 100 іграх, то з доступністю контенту під HDR10+ Gaming та його підтримкою ігровими консолями поки що нічого не відомо. Повідомляється лише, що підтримка HDR10+ Gaming з’явиться у відеокартах NVIDIA серій GeForce RTX 20, RTX 30 та GTX 16 після відповідного оновлення драйверів “колись у 2022”. Додаткові анонси очікуються під час CES 2022 — якщо тільки ніхто не передумає останньої миті.