Amazon, Facebook та Twitter оголосили про те, що не спрямовуватимуть свої команди на виставку споживчої електроніки CES 2022, яка пройде в Лас-Вегасі в січні. Причина очевидна – поширення Omicron-варіанту COVID-19.

CES – одна з ключових виставок у технологічному календарі, де компанії з усього світу демонструють свої нові продукти, бачення майбутніх продуктів та задають тенденції на роки вперед. Захід приваблює близько 180 тисяч відвідувачів з усього світу.

Організатори оголосили, що наступна конференція розпочнеться 5 січня і триватиме чотири дні, при цьому будуть вжиті всі можливі запобіжні заходи. Вони включають підтвердження вакцинації, носіння маски та тестування на місці. Учасники мають бути повністю щеплені від COVID-19, і організатори рекомендують зробити тест перед від’їздом до Лас-Вегасу, а також протягом 24 годин після в’їзду до країни.

Як вже стає загальноприйнятою практикою, CES 2022 матиме фізичну та віртуальну версії. Цифровий захід проходитиме паралельно з реальним, з доступом до сесій конференції, основними доповідями та можливостями для спілкування. Нагадаємо, що минулого року CES проводилася як віртуальний захід. Асоціація споживчих технологій тоді заявила, що “неможливо безпечно зібрати десятки тисяч людей”.