Компанія Apple опублікувала на YouTube 5-хвилинне відео, в якому поділилася деякими корисними порадами та підказками про те, якими можливостями системи, на думку компанії, не користується більшість власників iPhone.

https://www.youtube.com/watch?v=0AavxeP5vgE

Вище ви можете подивитися відео на власні очі. А якщо віддаєте перевагу текстовому формату інформації, то ось всі 10 пунктів, про які Apple вважає за потрібне розповісти:

  1. Якщо ви випадково ввели неправильну цифру у програмі “Калькулятор”, ви можете провести пальцем ліворуч або праворуч у верхній частині екрана, щоб стерти цифру.
  2. Починаючи з iOS 15, ви можете закріпити вміст, наприклад, вебпосилання в розмові в Повідомлення, натиснувши та утримуючи елемент, який ви хочете закріпити, і вибравши “Закріпити” у меню, що випадає.
  3. Щоб скласти віджети на головному екрані в теку, натисніть і утримуйте порожнє місце на головному екрані, а потім перетягніть один віджет на інший такого ж розміру.
  4. Щоб вибрати кілька фотографій, наприклад, у Safari, для додавання в інші програми, торкніться та утримуйте фотографію, потім перетягніть її в іншу частину екрана. Утримуючи, торкніться додаткових фотографій іншим пальцем для створення стопки, перейдіть в іншу програму, утримуючи стопку, і підніміть палець.
  5. Щоб створити заміну тексту, наприклад “(с)” на “©”, відкрийте програму “Параметри” та натисніть Загальні → Клавіатура → Заміна тексту.
  6. Щоб відкрити програму “Камера” без розблокування iPhone, проведіть пальцем вліво на екрані блокування.
  7. Щоб просканувати документ у програмі “Нотатки”, натисніть кнопку камери в нотатці, виберіть “Сканувати документи” та помістіть документ у видошукач.
  8. Починаючи з iOS 15, ви можете копіювати та вставляти реальний текст у програмі “Камера”, навівши видошукач на документ, натиснувши кнопку “Сканувати текст” у нижньому правому куті та вибравши пункт “Копіювати”.
  9. Щоб перейти до першої фотографії в альбомі у програмі “Фото”, торкніться верхнього краю екрана.
  10. Щоб швидко перейти до пошуку та пропозицій Siri на головному екрані, проведіть пальцем вниз по центру екрана.

Відверто кажучи, більшість порад у відео здається добре відомою, оскільки вони є частиною екосистеми Apple вже досить довгий час. Але пункти 4 і 8, можливо, не дуже відомі, тож хоча б за них можна і подякувати авторам відео.