Нові правила користування сервісом Google Drive набирають чинності для всіх користувачів включно з 14 по 29 грудня поточного року. Відповідні повідомлення користувачі отримають електронною поштою. Для елементів на спільних дисках менеджер спільного диска отримає відповідне повідомлення.

Як повідомляє компанія у своєму блозі, якщо файл у Drive визнаний таким, що порушує Умови обслуговування або політику програми, доступ до нього може бути обмежений.

Що нового в умовах обслуговування Google Drive

Коли на файл накладені обмеження, поруч з ім’ям файлу може з’явитися відповідний прапорець, ви не зможете поділитися ним, і ваш файл більше не буде загальнодоступним навіть для тих, хто має посилання.

У компанії запевняють, що нові правила запроваджуються для посилення захисту користувачів. Сервіс обмежуватиме доступ до шкідливих файлів, а також до висловлювань, що розпалюють ненависть, і “відвертого” контенту. Обмежувати доступ до таких файлів буде лише після відповідних скарг від користувачів.

Хто і як може відреагувати на нові обмеження

  • Адміністратори: для цієї функції немає контролю адміністратора.
  • Кінцеві користувачі: якщо у користувача є файл, який порушує політику Диска, він отримає електронний лист із деталями та потенційними діями, які вони можуть зробити, щоб надіслати запит на перевірку.