Схоже, що компанія Google зацікавилася так званою доповненою реальністю (AR). Повідомлення в LinkedIn показало, що Марк Луковскі – донедавна керівник проєкту зі створення операційної системи змішаної реальності у Meta – перейшов на роботу в компанію.

Луковскі раніше був одним із ключових архітекторів Windows NT у Microsoft. “Моя роль – очолити команду розробників операційної системи доповненої реальності в Google”, – написав тепер відомий технічний лідер. Він також розмістив посилання на деякі оголошення про вакансії, які створюють враження, що компанія стала так само серйозно ставитися до AR, як Apple та Meta. Одне з оголошень свідчить:

“Наша команда створює програмні компоненти, які контролюють та керують апаратним забезпеченням наших продуктів доповненої реальності (AR). Це програмні компоненти, які керують AR-пристроями та знаходяться найближче до апаратного забезпечення. Оскільки Google додає нові продукти у свій портфель AR, команда OS Foundations – це перша команда розробників програмного забезпечення, яка працюватиме з цим новим обладнанням”.

Google Mark Lucovsky

Чого чекати від Google

Інші оголошення про вакансії, своєю чергою, натякають, що деякі співробітники працюватимуть над “інноваційним AR-пристроєм”. Вакансії в основному перебувають у США та частково у Канаді.

Коли йдеться про доповнену реальність, компанія пропонує API та інструменти, щоб допомогти розробникам AR створити відповідні можливості для Android. Компанія також пропонує пристрій типу “окуляри” під назвою Google Glass (на якому фактично працює Android) — для корпоративних клієнтів.

Але нові оголошення про вакансії та призначення Луковські говорять про те, що пошуковий гігант більше не хоче просто давати іншим можливість створювати AR-додатки, а має намір особисто грати головну роль на цьому перспективному ринку.