Амбіції Boeing полягають у тому, щоб об’єднати масштабні операції з проєктування, виробництва та обслуговування в єдину цифрову екосистему лише за два роки.

Критики кажуть, що компанія Boeing багато разів давала сміливі обіцянки про цифрову революцію у виробництві, але результати були неоднозначними. За словами інсайдерів, всеосяжні цілі щодо покращення якості та безпеки викликали необхідність змін, оскільки в останні роки стало необхідним підняти “планку” в авіабудуванні.

З іншого боку, після багатьох років запеклої ринкової конкуренції, у суперництві між Boeing та європейським виробником Airbus відкривається новий фронт. Генеральний директор Airbus Гійом Форі не відмовився від своєї обіцянки “винайти нові виробничі системи та використати силу даних” для оптимізації промислової системи виробника.

Що Boeing має на увазі

Одночасне швидке зацифрування двох авіаційних гігантів є символом цифрової революції, що відбувається у всьому світі. Але як метавсесвіт може принести користь авіації?

“Святий Грааль” для авіакомпаній полягає в тому, що наступний новий літак буде проєктуватися та будуватися з використанням віртуальних тривимірних “цифрових двійників” – цифрових копій літака та виробничої системи, які разом можуть виконувати реалістичне моделювання.

Це рішення виглядає перспективним, оскільки, за оцінками, близько 70% проблем з якістю літака пов’язане з його конструкцією. Компанія вважає, що такі інструменти, як метавсесвіт, стануть ключем до виведення нового літака на ринок лише за чотири-п’ять років.