Ремонт деяких моделей Microsoft Surface найближчим часом стане доступнішим для користувачів. Відтепер їм не обов’язково потрібно буде звертатись до офіційного сервісного центру для обслуговування своїх пристроїв.

У партнерстві з iFixit (відомим ресурсом завдяки інструкціям по ремонту різноманітної техніки, а також майданчиком для пошуку запчастин та інструментів), Microsoft забезпечить необхідним устаткуванням для зняття та установки дисплеїв Surface Pro 7+, Surface Pro 8 та Surface Pro X, а також захистом для акумуляторів Microsoft Surface Laptop 3/4, Surface Laptop Go, Surface Laptop SE та Surface Laptop Studio. Останній потрібен для запобігання випадкового пошкодження батареї під час ремонту. На жаль, старіші моделі Surface залишилися поза увагою.

Розробка таких інструментів була за Microsoft, а виготовленням та розповсюдженням займається iFixit. Інструкції та сервісні рекомендації також підготує iFixit. Сервісні набори будуть доступні учасникам програми iFixit Pro, де може зареєструватися кожен бажаючий.

Це гарний крок назустріч користувачам, адже таким чином не тільки офіційні сервісні центри, а й приватні майстерні зможуть проводити складний ремонт техніки. Саме заміна деталей екрану вважається одним із найскладніших випадків для обслуговування. І з можливістю отримати необхідні для цього інструменти, приватний бізнес зможе запропонувати такі послуги клієнтам.

Наразі iFixit намагається забезпечити потреби професійних майстрів, але у майбутньому розглядає можливість вільного продажу інструментів усім охочим мати такі. 

Також вони наголосили, що партнерство з Microsoft ніяк не вплине на їх висновки стосовно нових пристроїв компанії.

Ще варто згадати, що декілька тижнів тому Apple оголосила програму Self Service Repair, за допомогою якої користувачі зможуть самостійно ремонтувати iPhone 12 та 13, а також комп’ютери Mac з фірмовими процесорами. Інструкції, інструменти та запчастини будуть доступні починаючи з 2022 року.