Космічний туризм переживає зараз не аби який бум. Нещодавно двоє японських космічних туристів вирушили на МКС на російському кораблі «Союз МС-20». Вони ще й зараз знаходяться на стації, повернення заплановано на 20 грудня 2021 р. Днями Blue Origin здійснила третій суборбітальний політ з шістьма «субкосмічними» туристами. На 21 лютого 2022 р. запланований старт на МКС Space X Crew Dragon з трьома космічними туристами компанії Axiom Space.

13 грудня 2021 р. NASA підтвердила, що наступний приватний космічний політ на МКС здійснять теж Axiom Space та SpaceX.

NASA обрала Axiom Space для другої приватної місії астронавтів на Міжнародну космічну станцію. Axiom Mission 2 (Ax-2) запланована на період з осені 2022 року до кінця весни 2023 року і триватиме 14 днів. NASA та Axiom домовляться про діяльність приватних астронавтів на орбіті у координації з членами екіпажу космічної станції та центром керування на Землі. Концепція місії Ax-2 включає деякі наукові дослідження та просвітницьку діяльність.

Наразі відомі лише два члени екіпажу Ax-2. Це командир корабля Пеґґі Вітсон, яка здійснить свій четвертий політ у космос, та американський автогонщик, інвестор та пілот Джон Шоффнер, він стане запасним пілотом Crew Dragon. Прізвища ще двох космічних туристів будуть оголошені пізніше.

У 2021 році на кораблях лише SpaceX, Blue Origin та Virgin Galactic у космос злітала вже 21 людина. На тлі такого стовпотворіння, американський регулятор авіації та космосу FAA вирішив більше не нагороджувати «крильцями» астронавтів усіх хто літав в космос.