На початку 2022 року Amazon припинить функціонування Alexa.com – сервісу ранжирування та аналітики сайтів, не пов’язаного з платформою голосового помічника Alexa, розробленою гігантом електронної комерції.

Компанія не надає пояснення причин закриття Alexa Internet, крім того, що це було «важке рішення». Alexa.com припинив пропонувати нові підписки у четвер, 8 грудня. Клієнти можуть експортувати дані, отримані в результаті запитів, що виконуються на платформі, за винятком Site Overview, Top Sites та Certified Site Metrics.

У 2022 році Amazon звільнить Alexa (але не ту, про яку ви подумали)

Компанія Amazon придбала Alexa Internet у 1999 році, через три роки після її заснування, за 250 мільйонів доларів у вигляді акцій. Сервіс конкурував з іншими постачальниками послуг веб-аналітики, включаючи Comscore та Similarweb.

«Після більш ніж двох десятиліть допомоги у пошуку, залученні та перетворенні цифрової аудиторії ми припиняємо роботу Alexa.com 1 травня 2022 року», – йдеться у повідомленні на сайті. «Дякуємо, що зробили нас своїм основним ресурсом для дослідження контенту, конкурентного аналізу, пошуку ключових слів та багато чого іншого».

Ще одну сторінку історії технологій закрито.

Нагадаємо, раніше компанія Amazon оприлюднила перший трейлер свого серіалу Reacher.