Свого часу за мотивами відомого пригодницького книжкового циклу Jack Reacher Лі Чайлда було знято два фільми з Томом Крузом у головній ролі. Вони були досить непоганими, особливо перша частина, з одним суттєвим, як на думку всіх знайомих з літературною основою, “але”: фігура Тома Круза – це абсолютна протилежність того, як виглядає справжній Джек Річер. За книгами це похмурий майже двометровий бугай із погрозливою зовнішністю і величезною силою в кулаках — один його вигляд може налякати звичайних людей, а в рукопашній бійці він одним ударом ламає кістки та пробиває черепа своїм супротивникам. Більш того, його зовнішність зазвичай має неабияке значення для сюжету і постійно підкреслюється автором у книгах. І Том Круз, яким би чудовим актором він не був, чисто фізично аж ніяк не відповідає цьому опису: за публічними даними, зріст актора — 1,7 м, типова вага — 77 кг.

Але зараз у всіх прихильників першоджерела з’явилася “нова надія”: Amazon оприлюднив перший трейлер свого нового серіалу Reacher з абсолютно іншим кастом, прем’єра якого відбудеться 4 лютого 2022 року. І судячи з нього, новий актор — це майже те, на що сподівалися фанати, адже Алан Рітчсон (Blue Mountain State, Titans, Blood Drive) зі своїм зростом в 1,88 м і накачаними м’язами дійсно дуже схожий на літературний образ. Звісно, при бажанні в ньому також є до чого причепитися: зараз актор у цій ролі виглядає дещо молодшим, ніж треба, і як мінімум у трейлері він щось забагато жартує, чого у книжках за Джеком Річером майже не спостерігалося. Втім, перша “вада” — це справа наживна, і якщо Amazon планує для серіалу довге життя, згодом Алан Рітчсон стане більше схожим на Джека. А якщо перші сезони чекає успіх, роботи йому вистачить: Лі Чайлд — дуже плідний письменник, тож цикл про колишнього військового, що мандрує дорогами США та вершить власне правосуддя, вже налічує більше двадцяти книжок.

PS: цікаво, що сам Лі Чайлд, який під час зйомок фільмів казав, що він дуже задоволений тим, як Том Круз грає Джека Річера, згодом змінив свою думку: в 2018 році, коли вперше з’явилася інформація щодо нового серіалу, в інтерв’ю для BBC Radio він зокрема розповів, що “хоча Том Круз — дуже гарний хлопець, але зрештою читачі мають рацію: розмір Річера дуже, дуже важливий і це велика складова того, ким він є… Тож я вирішив, що фільмів з Томом Крузом більше не буде, натомість ми збираємось звернутися до Netflix чи ще когось — і це буде формат серіалу з абсолютно новим актором”.

PPS: судячи зі співвідношення лайків/дизлайків у трейлера на офіційному каналі Amazon (побачити їх можна за допомогою аддону для браузеру, про який ми писали раніше), глядачам новий Джек Річер прийшов до смаку.