Як повідомив у своєму телеграм-каналі Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, станом на ранок 13 грудня українці відкрили вже понад 1 млн віртуальних карт. Monobank відкрив 878 572 карт, А-банк — 84 292 карт, Альфа-Банк — 72 361 карт. Як зазначає Федоров, сьогодні очікується підключення до надання послуги мінімум ще одного великого банку.

Віртуальні карти потрібні для того, щоб отримати 1000 грн за вакцинацію, яку держава пообіцяла виплатити всім громадянам, що отримали дві дози вакцини, мають «зелений» сертифікат у «Дії» та досягли 18 років. Держава намагається підтримати постраждалий від наслідків пандемії бізнес, тож отримані за програмою «єПідтримка» гроші можна буде витрачати  тільки на певні категорії, такі як залізничний та авіаційний транспорт, кінофільми та театри, музеї та концертні заходи, книжкові магазини, спорт та фітнес.

Цікаво, що на бета-тестування послуги, яке стартує сьогодні, записалось вже 1,35 млн українців, тобто більше, ніж оформило віртуальні картки. Щоб долучитись до тестування необхідно оновити застосунок «Дія» та відкрити його, після цього має з’явитися сповіщення, що запропонує записатися на бета-тест, який пройде з 13 до 18 грудня 2021 року.