Як і передбачали Codemasters та Electronic Arts декілька днів тому, Макс Ферстаппен переміг у Гран-прі Абу-Дабі та став Чемпіоном світу Formula One 2021 року в особистому заліку. Mercedes-AMG Petronas Formula One Team восьмий раз поспіль стала володарем Кубку конструкторів.

У перебіг драматичного Гран-прі Абу-Дабі та протистояння Макса Ферстаппена та Льюїса Гамільтона несподівано втрутився один із найслабкіших пілотів чемпіонату – Ніколас Латіфі. За 4 кола до фінішу, у якому перемога мала дістатися Льюїсу Гамільтону, що впевнено лідирував, Латіфі розбив свій болід у дуже незручному місці. На трасу вийшов автомобіль безпеки під яким Макс встиг змінити гуму на софт. На жаль у Гамільтона такої можливості не було. Тому на рестарті, до якого у глядачів та представників Mercedes є дуже серйозні питання, Льюїс не зміг протистояти Ферстаппену, його гума хард на той час проїхала вже 44 кола. Доля титулу вирішилася на останньому колі.

Макс Ферстаппен переміг у Гран-прі Абу-Дабі та став Чемпіоном світу Formula One 2021 року

Льюїсу Гамільтону не вдалося побити рекорд Міхаеля Шумахера. Він досить спокійно привітав Макса Ферстаппена та команду Red Bull Racing з перемогою… А після процедури нагородження команда Mercedes подала дві апеляції щодо подій які відбулися під час рестарту.

Навряд чи в FIA будуть переглядати результати перегонів та чемпіонату, але Mercedes повинен був це зробити, тому що суддівство в Formula One протягом усього неймовірного сезону 2021 року викликає безліч запитань.

Нам залишається подякувати Максу Ферстаппену, Льюїсу Гамільтону, Red Bull Racing та Mercedes-AMG Petronas Formula One Team за чудове видовище. Подивимося, які таємниці цього протистояння розкриються у черговому сезоні серіалу Formula 1: Drive to Survive на Netflix, що вийде напередодні сезону 2022 р.

А Королівські перегони беруть перерву на три місяці. Перші перегони нового сезону, Гран-прі Бахрейну, на якому ми побачимо вже зовсім інші боліди, відбудеться 20 березня 2022 р.