Action/RPG Forspoken від Luminous Productions та Square Enix безумовно одна з найцікавіших ігор 2022 р. Її реліз на PlayStation 5 та ПК заплановано на 24 травня 2022 р., а відразу після The Game Awards 2021 гра з’явилася у цифрових магазинах та її вже можна передзамовити. Але ціна, яку Square Enix встановила на свій майбутній хіт, м’яко кажучи, неприємно дивує.

Square Enix хоче 2199 грн (тобто $81,5) за стандартне видання Forspoken, та 2699 грн (майже $100) за Digital Deluxe Edition. Ціни однакові як у Steam, так і в Epic Games Store.

Square Enix завжди відрізнялася дуже високім рівнем цін на свої продукти, але чергове підняття обурило не лише гравців з України, Бразилії та інших країн, де зазвичай встановлювалися так звані регіональні ціни, що враховують платоспроможність мешканців, але й гравців з країн Європи, США, Канади та інших регіонів. Square Enix активно критикують у соціальних мережах, але компанія поки що ніяк на це не реагує. До слова, японська компанія завжди ігнорувала шторми у соціальних мережах.

Мова про підвищення цінника на AAA-ігри йде вже давно. З появою консолей нового покоління та здороженням вартості розробки, видавці знову підняли цю тему. Так що можливо, Forspoken – це лише перша ластівка й нам треба готуватися до нового подорожчання усіх AAA, а може й A-ігор.