Судячи з даних продажу Call of Duty: Vanguard в Європі, цьогорічну частину відомого шутера купують на 40% гірше, ніж тогорічний Call of Duty: Black Ops Cold War. Більше того, у Великобританії це найслабший запуск гри серії за останні десять років. Відоме видання GamesIndustry.biz провело опитування серед гравців Великобританії та США, щоби з’ясувати чому це відбувається.

В опитуванні приймали участь 671 хардкорних геймерів, з яких лише 59 придбали цьогорічний Call of Duty Vanguard. Інші назвали різні причини відмови від гри. Зверніть увагу, респонденти мали змогу вказувати одразу декілька причин, тому загальна сума перевищує 100%.

Найпопулярніша відповідь, яку обрали 55% респондентів – «Я був зайнятий, граючи в інші ігри», що відповідає тренду, згідно з яким ігри-сервіси та проєкти з відкритим світом поглинають увесь вільний час гравців, не залишаючи нічого для знайомства з новими продуктами.

Опитування GamesIndustry.biz: чому гравці не купують цьогорічний Call of Duty: Vanguard

Друга за поширеністю відповідь, яку обрали 34% гравців – «Я грав у забагато Call of Duty», що говорить про втомленість від франшизи, яка вочевидь потребує кардинальних змін.

Третій варіант, якій згадали 24% опитаних – «Я не цікавлюсь іграми про Другу світову війну».

Серед інших варіантів: «Огляди відмовили мене від покупки» – 20%, «Мені достатньо Call of Duty: Warzone» – 14%, «Я чекаю на іншу гру» – 11%. Поганий single-режим згадали лише 2% гравців, а токсичне ком’юніті 3%.

Call of Duty: Vanguard — не єдина нова гра 2021 року, яка потерпає від падіння продажів. Те ж саме стосується таких проєктів як Battlefield та Far Cry.