В ніч на 14 вересня Sony провела свою традиційну презентацію майбутніх ігор – State of Play. 20-хвилинна трансляція була присвячена десятьом іграм для PS5, PS4 та PSVR2 — серед них були як нові анонси, так і додаткова інформація про вже відомі проєкти.

 

God of War Ragnarok


Сиквел God of War отримав новий сюжетний трейлер — в ньому розробник, Santa Monica Studio, продовжує інтригувати гравців майбутніми подіями, а також демонструє нові локації та екшен-сцени. Також Sony анонсувала тематичний контролер DualSense — він, як і власне гра, з’явиться у продажу 9 листопада цього року.

 

Tekken 8


Наступна частина одного з найвідоміших файтингів офіційно знаходиться в розробці. Інформації щодо Tekken 8 наразі майже немає — відомо лише, що анонсуючий трейлер не був пререндереним, тому можна сподіватись, що графіка у грі буде на такому самому рівні. Tekken 8 вийде на усіх головних платформах – PS5, Xbox Series X|S та ПК (Steam).

 

Like a Dragon: Ishin!


Гра від розробників популярної серії Yakuza, студії Ryu Ga Gotoku. Like a Dragon: Ishin! – ремейк Ryu ga Gotoku Ishin!, “середньовічного” спін-оффа “Якудзи”, який вийшов у 2014 р. на PS3 та PS4, але тільки в Японії. Гра очікується 21 лютого, розробник обіцяє нові сюжетні лінії та персонажів.

 

Rise of the Ronin


Action/RPG студії Team Ninja, події якої відбуватимуться у XIX сторіччі, головним героєм стане, як можна здогадатися з назви, ронін — самурай без господаря. Судячи з уривків геймплею, які можна побачити у трейлері, гра поки що здається таким собі міксом Ghost of Tsushima та Assassin’s Creed. Очікувати Rise of the Ronin доведеться ще довго — реліз запланований аж на 2024 р., ексклюзивно для PS5.

 

Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge – Enhanced Edition


Покращена версія Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge — VR-гри, що вийшла у 2020 р. на платформі Oculus. Enhanced Edition вийде на PSVR2 наступного року.

 

Demeo


Ще одна гра для PSVR2, яку було показано на вересневому State of Play. На відміну від інших ігор у віртуальній реальності, Demeo — не екшен, а… адаптована для VR настільна гра, з кубиками, картами й таке інше. Як і Tales from the Galaxy’s Edge, Demeo має вийти наступного року.

 

Hogwarts Legacy


Рольова гра у всесвіті Гаррі Поттера виходить 10 лютого 2023 р. на усіх платформах, гравці на PlayStation отримають ексклюзивний квест, який і анонсує продемонстрований трейлер. На інших платформах цей квест з’явиться лише через рік після релізу.

 

Stellar Blade


Екшен, раніше відомий як Project EVE, від корейського розробника SHIFT UP Corporation. На State of Play гра отримала сюжетний трейлер, в якому нам демонструють головну героїню, бойову систему, деяких супротивників та світ майбутнього, в якому людству, як водиться, майже прийшов кінець. Stellar Blade виходить у 2023 р. ексклюзивно на PlayStation 5.

 

Synduality


Черговий екшен з роботами в постапокаліптичному майбутньому, цього разу від Bandai Namco. На дворі 2222 рік, у світі від катаклізмів та отруйних дощів загинуло майже все людство, а ті, хто залишився в живих, мешкають у підземному місті. Реліз Synduality запланований на 2023 р.

 

Pacific Drive


Ironwood Studios, розробник гри, описує Pacific Drive як “гру на виживання за кермом від першої особи”. Головний герой мандруватиме північно-західними регіонами США, в “Олімпійській зоні відчуження”, опис якої щось дуже нагадує: “сильна радіація, екологічний колапс і надприродні жахи”. Особливістю гри стане взаємодія з автомобілем, який можна буде “апгрейдити” задля більш продуктивних вилазок у “зону”. Реліз Pacific Drive заплановано на 2023 р.

 

PlayStation Stars


Також під час вересневого State of Play Sony розповіла про PlayStation Stars — програму лояльності, яка дозволить користувачам отримувати цифрові предмети (не NFT-токени) за проходження ігор — їх можна буде виставляти на віртуальній полиці в додатку PS App або профілі PSN, де їх зможуть побачити друзі. PlayStation Stars було анонсовано ще у липні, обмежений запуск заплановано вже на кінець вересня, коли ця програма стане доступною в окремих країнах Азії. В США та Європі PlayStation Stars стартуватиме через кілька тижнів після цього.