Що ж, перші два місяці літа були досить насиченими в плані прем’єр і ми сподіваємося, що серпень теж не підведе. Тим більше, що є дуже цікаві проєкти. Пропонуємо їх розглянути в нашій підбірці, 7 нових фільмів та 7 серіалів, які можна подивитися у серпні.

1. Підлітки-мутанти Черепашки-ніндзя: Погром мутантів / Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Ми вважаємо, що не варто пояснювати, хто такі черепашки ніндзя, бо в Україні був популярним ще мультсеріал 1987 року. Але цікавіше, який результат ми отримаємо, якщо об’єднаємо популярних любителів піци, гумор Сета Роґена та анімацію з людини павука?

Не будемо завчасно оцінювати мультфільм, але виглядає дуже круто. Обраний стиль анімації має повністю розкрити черепашок ніндзя з точки зору видовищності боїв та дійових сцен. Нам також подобається, що черепашки виглядають як справжні підлітки (у Донателло навіть голос ще не змінився), бо у попередніх фільмах і навіть мультсеріалах вони точно не були схожі на 15-річних, хоча слово «підліток» завжди фігурувало у назві.

Це не «2 метрові діти Шрека» з фільмів Майкла Бея, не ляльки з фільмів 1990-х чи досить суворі версії мультфільму 2007 року, а діти, які тільки пізнають оточуючий світ.

Чекаємо від мультфільму крутого екшену, веселого гумору та гідної репрезентації культових героїв для нового покоління!

Прем’єра відбулася 2 серпня.

2. Мег 2: Западина / Meg 2: The Trench

«Мег 2: Западина» – це продовження популярного блокбастера 2018 року. Пірнаймо у незвідані глибини разом із Джейсоном Стейтемом та іконою світового екшену Ву Джингом, щоб дослідити найтемніші місця світового океану. Їхня подорож перетворюється на хаос, коли мінувальна операція зловмисників загрожує зірвати місію та змушує героїв боротись за виживання. Зіткнувшись із гігантськими акулами та екозлочинцями, персонажі Стейтема та Джинга мусять перемогти небезпечних та безжальних хижаків у гонитві наввипередки з часом.

Легендарний перевізник, механік та філософ Джейсон Стейтем знову буде битися з величезними акулами та іншими поганцями. Актор вже роками не виходить зі свого образу, тому ми не очікуємо від фільму якоїсь глибини. Натомість проєкт стане чудовою нагодою зібратися з веселою компанією.

Подивитися фільм можна з 3 серпня.

3. Королі репу

Діма «Казан» щойно закінчив школу у своєму селі. Варіантів як далі продовжити розвиватися і будувати своє життя чимало. Найпривабливіший, на думку хлопця – стати репером. Разом із другом вони пишуть тексти й музику до них та мріють про велику сцену. Деякі з аспектів життя основоположників цього жанру хлопці вже освоїли. Вуличні розбірки, затримання правоохоронцями та завоювання авторитету серед кримінального світу – все це вони знають не по чиїхось переказах.

Судячи з трейлеру, «Королі репу» покажуть нам непросте життя сільських хлопців, які хочуть стати крутими реперами, але їм доводиться мати справу з криміналом. Сподіваємося автори добре розкриють ідею, бо сюжет має чудовий драматичний потенціал. Серед інших цікавих моментів можна виділити, що у фільмі лунають композиції відомих артистів – Kalush, KAZKA, Crechet, Cepasa.

Прем’єра кримінальної драми відбулася 3 серпня.

4. Ґран Туризмо / Gran Turismo

Gran Turismo засновано на неймовірній реальній історії про команду аутсайдерів – звичайного геймера (Арчі Мадекве), колишнього автогонщика-невдахи (Девід Харбор) та ідеалістичного керівника автоспорту (Орландо Блум). Gran Turismo — це надихаюча та захоплююча історія, яка доводить, що немає нічого неможливого на шляху до мрії.

Ми вже згадували про екранізацію Twisted Metal в статті про найкращі фільми та серіали липня, тепер настала черга дуже популярної серії автосимуляторів від Sony – Gran Turismo. Можна лише поаплодувати творцям цього фільму, бо екранізувати «гоночні» ігри – задача дуже складна. Ігри такого жанру часто позбавлені сюжету, Gran Turismo не стала виключенням, тому автори вирішили екранізувати історію, засновану на реальних подіях.

Янн Марденборо виграв змагання GT Academy (телевізійна програма, яка давала можливість найкращим гравцям Gran Turismo стати справжніми гонщиками у команді Nissan, існувала з 2008 по 2016 рр.), обійшовши 90000 учасників, і згодом став професійним гонщиком. Шлях для цієї професії дуже незвичний і тому дуже цікавий! Режисером виступає Нілл Блумкамп («Дев’ятий округ», «Елізіум»), тому за технічну частину фільму можна точно не переживати. Нас чекатимуть по-справжньому захоплюючі перегони!

Дізнаємося про надихаючу історію геймера, який здійснив мрію в реальному житті вже 10 серпня.

5. Синій жук / Blue Beetle

Фільм екранізує історію походження персонажа Синього жука на ім’я Хайме Рейес. Коли головний герой іде подавати документи на роботу в Kord Industries, він раптом отримує Скарабея. Ця давня реліквія інопланетних технологій обирає Хайме своїм господарем і зв’язується з ним. Це дає йому обладунок, який має неймовірні здібності, і робить його супергероєм.

Ми вагалися, чи варто включати цей фільм у список, але супергеройські фільми завжди мають аудиторію, а цього місяця це єдиний реліз цього жанру в кінотеатрах. Один з останніх фільмів DC перед перезапуском від Джеймса Ганна, заснований на популярному персонажі Синього Жука. Якщо любите супергеройське кіно, то проєкт може вам сподобатися.

Прем’єра фільму призначена на 17 серпня.

6. Кудлаті перці / Strays

П’яничка Даг довго намагався позбутися свого пса Реджі й нарешті йому це вдалося. Собака опиняється одна посеред великого міста. Навичок виживання у мегаполісі Реджі зовсім не має, тож добре, що йому зустрілися інші безхатьки. Баг, Меггі та Хантер склали йому компанію у поневіряннях та познайомили із простими радощами безпритульних тварин. Усвідомивши, що Даг ніколи його не любив, Реджі вирішує помститися своєму колишньому господарю.

Фільм про безпритульних тварин, які матюкаються, п’ють пиво та хочуть страшної помсти! Філ Лорд та Кріс Міллер (дилогія «Мачо і ботан», перший «Lego Фільм», «Людина-павук») стали продюсерами цього проєкту, тому можна очікувати як мінімум смішне кіно з великою кількістю трешових моментів. Дітей на цей фільм точно не варто брати, хай вас не вводить в оману постер з милими тваринками.

Пухнаста помста відбудеться вже 17 серпня.

7. Праведник 3: Остання глава / The Equalizer 3

Роберт Макколл продовжує відстоювати правду у повсякденному житті та захищати тих, хто цього потребує. Перебуваючи в Південній Італії він дізнається, що його друзі опинилися під впливом місцевих кримінальних авторитетів. Коли події загострюються, Маккол вирішує стати на захист справедливості вступивши в боротьбу з мафією.

Режисер Антуан Фукуа зняв насправді крутий фільм «Тренувальний день» у 2001 році, але далі щось не склалося і всі його наступні роботи були в кращому випадку «на один перегляд». Серія фільмів «Праведник», на жаль, винятком не стала. Сюжет в попередніх фільмах був простий і передбачуваний, це ще пів біди, але екшн в протиставленні з «Джоном Віком» навіть соромно порівнювати.

Цього разу автори вирішили скопіювати у свого «колеги» фінал, бо місце дії «останньої глави» (чогось переклали так, в оригінальній назві натяку на кінець немає) буде відбуватися в Італії. Сподіваємося не тільки місце дії буде скопійоване, а і якість екшену, бо після тетралогії про «Джона Віка» та «Швидкісного потяга» ми вважаємо, що одного крутого Дензела Вашингтона недостатньо для походу в кіно.

Прем’єра фільму відбудеться 31 серпня.


Якщо серед фільмів ви не обрали щось цікавеньке, то серед серіального сегмента очікується багато крутих новинок. Як завжди, додаємо тільки оригінальні проєкти.

1. «Втрачені квіти Еліс Харт» / The Lost Flowers of Alice Hart

У трагічній події молода дівчина втрачає обох батьків і потрапляє жити до бабусі на квіткову ферму. Згодом Еліс доведеться стикнутися з таємницями минулого своєї сім’ї.

Історія буде розгортатися протягом кількох десятиліть, які вмістили в 7 серій серіалу. Схоже нас чекає цікава драма з великою кількістю квітів, які будуть передавати емоції головної героїні. Роль бабусі Еліс виконала Сігурні Вівер, досить незвично бачити її не у фільмі жанру наукової фантастики.

Прем’єра на Amazon Prime відбулася 4 серпня.

2. «Таблетка від болю» / Painkiller

Майбутній драматичний серіал Netflix документує реальні розповіді про кожного, хто постраждав від масштабної опіоїдної кризи після 1996 року. Натхненний статтею Патріка Раддена Кіфа в New Yorker «Сім’я, яка побудувала імперію болю» та романом Баррі Мейера «Знеболювальне: імперія обману та походження американської опіоїдної епідемії», «Таблетка від болю» висвітлить походження та наслідки найбільшої в Америці опіоїдної епідемії.

Компанія Purdue Pharma необґрунтовано просувала препарати, які призводили до наркотичної залежності та масового збільшення смертності в США. Розслідувати діяльність цієї компанії в серіалі буде детектив на ім’я Еді. Зокрема, нам покажуть наслідки діяльності Purdue Pharma, які негативно вплинули на життя багатьох людей.

Прем’єра 6-серійної драми з Метью Бродеріком та Тейлором Кітчем в головних ролях відбудеться вже 10 серпня на Netflix.

3. «Обраний» / The Chosen One

Джоді, дванадцятирічний хлопчик із Санта-Розалії, штат Нижня Каліфорнія, переживши жахливу аварію, виявляє, що має силу, подібну до Ісуса: він може перетворювати воду на вино, зцілювати будь-кого і, можливо, навіть воскрешати мертвих.

Серіал, заснований на коміксі легендарного Марка Міллара (автор серії коміксі «Пипець») та Пітера Гросса «Американський Ісус». На відміну від першоджерела, місце дії серіалу перенесли з США у Мексику. Такий собі «Брюс Всемогутній» для підліткової аудиторії з більш серйозним настроєм. Ще ніколи фраза «З великою силою приходить велика відповідальність» не була настільки доречною, бо головний герой буквально матиме силу Бога.

Прем’єра серіалу відбудеться на Netflix 16 серпня.

4. «Депп проти Герд»

Це точно одна з найбільш гучних та скандальних справ в Голлівуді за останні роки. Ембер Герд звинувачувала Джонні Деппа у домашньому насиллі, але згодом сама отримала звинувачення в наклепі. У трисерійному серіалі, що висвітлює судовий процес, який сколихнув Голлівуд і викликав неймовірну реакцію в інтернеті, уперше свідчення обох сторін представлені паралельно.

Якщо не дивилися оригінальне судове засідання, це буде чудовою нагодою остаточно розібратися в ситуації та вкотре порадіти за Джонні, який незаслужено був звільнений з кількох ролей, але тепер має всі шанси відновити репутацію.

Прем’єра документального серіалу запланована 16 серпня на Netflix.

5. «Зимовий король» / The Winter King

Шоу, засноване на легендах про короля Артура, який пройшов великий шлях від вигнанця до легендарного лідера Британських островів. Цю історію розповідає колишній воїн Артура, який тепер став монахом. Схоже автори у такий спосіб вирішили обґрунтувати наявність деяких фентезійних моментів у серіалі.

Чекаємо екранізацію легендарної історії вже 20 серпня на MGM+.

6. «Асока» / Ahsoka

Асока Тано (Розаріо Доусон) полює на злого гранд-адмірала Трауна в надії, що це допоможе їй знайти зниклого Езру Бріджера, молодого джедая, який зник разом з Трауном багато років тому.

Довгоочікуваний серіал про падавана Енакіна Скайвокера, Асоку Тано, є спінофом серіалу «Мандалорець» та продовженням мультсеріалу «Зоряні війни: Повстанці». Сам персонаж був придуманий для мультсеріалу «Зоряні війни: Війни клонів» і дуже сподобався глядачам.

Ми бачили молоду версію Асоки у «Війнах клонів», потім її дорослу версію в «Повстанцях», а тепер побачимо її «живу» варіацію у виконанні Розаріо Доусон. Це один з найбільш масштабних серіалів серпня і він точно вартий уваги, якщо ви фанат «Зоряних війн»! Єдине, ми сподіваємося, що серіал представить заново персонажів з мультсеріалу про повстанців, щоб глядачі, які дивилися лише «Мандалорця» та «Книгу Боби Фетта» могли зрозуміти сюжет без перегляду 79 епізодів оригінального шоу.

Новий розділ «далекої, далекої галактики» відкриється глядачам вже 23 серпня на Disney+.

7. Ван Піс / One Piece

Дія «One Piece» відбувається у часи «Ери Піратів». Подія, що стала точкою відліку ери — страта «Короля Піратів», Ґол Д. Роджера. Коли Роджеру було надано право останнього слова, він оголосив, що сховав всі свої скарби в одному місці. Після цього тисячі людей вирушили на пошуки скарбу, названого One Piece. Через двадцять два роки після страти Роджера головний герой, на ім’я Монкі Д. Луффі, вирушає у плавання з метою стати новим «Королем Піратів». Для цього йому, по-перше, потрібна хороша та вірна команда, а по-друге — знайти One Piece.

Екранізація манґи, яку Ейітіро Ода (автор) малює з 1997 року, і на момент написання статті налічує 1089 розділів. Монументальний твір, вражаючий своїм продуманим і неймовірно масштабним сюжетом, який стає лише кращим з кожним розділом вже більш ніж 25 років. Манґу та аніме обговоримо коли-небудь в окремій статті, якщо буде час та натхнення, а зараз перейдемо до серіалу.

Спроби перенесення аніме у life-action формат в Нетфліксу виходили дуже погано, від «Зошиту Смерті» та «Ковбоя Бібопа» не плювався лише лінивий, тому за Ван Піс було по-справжньому страшно. Це одна з найскладніших історій для екранізації не тільки через розмір оригінального матеріалу, а й через масштабність проєкту.

Наприклад, сага про війну в Марінфорді, якщо буде коли-небудь екранізована, дасть прикурити «Володарю перснів» або «Зоряним війнам» за масштабом, а це навіть не середина історії. Коли вийшов перший тизер, більшість фанатів були незадоволені результатом, але після виходу другого трейлеру з’явилося трохи надії, що проєкт може вийти хорошим.

Актори досить схожі на оригінальних персонажів, екшн радує (особливо бойові стилі Зоро та Санджі), а сюжет першоджерела схоже збережуть без змін. Чому ж цього разу видно хоч якусь повагу до оригіналу, якої нам не вистачало в попередніх екранізаціях популярних японських творів? Сам автор оригінальної манґи, Ейітіро Ода, схоже, приймає не останні рішення в цьому проєкті, бо вважає його своєю «Останньою можливістю познайомити світ з One Piece».

Спірне висловлення, бо One Piece буквально один з найбільш популярних літературних творів у світі. Томів оригінальної манґи було продано більше, ніж книг про Гаррі Поттера та коміксів про Бетмена за 80+ років існування цього персонажа.

З усім тим, серіал є чудовою можливістю познайомитися з цією історією, бо 1 сезон з 8 серій набагато простіше подивитися, ніж 50 серій аніме, чи прочитати 100 розділів манґи. Але це лише за умови, що вийде реально хороша екранізація.

Чекаємо на пригоди Луффі вже 31 серпня на Netflix.