Що подивитися у липні: 6 нових фільмів та 5 серіалів

На відміну від попереднього місяця, що подивитися у липні буде менш складним завданням, адже місяць вийшов спокійнішим за кількістю гучних прем’єр. Але деякі проєкти з цього списку можна вважати головними подіями літа. Ми підготували для вас підбірку з 6 фільмів та 5 серіалів липня, які можуть вас зацікавити.

1. «Астрал 5: Червоні двері» / Insidious: The Red Door (6 липня)

Нова частина горор-франшизи «Астрал». Щоб упокоїти своїх демонів раз і назавжди, Джош (Патрік Вілсон) і студент коледжу Далтон (Тай Сімпкінс) повинні глибше, ніж будь-коли раніше, зануритися в потойбіччя та зіткнутися з темним минулим своєї родини та безмежною кількістю жахів, що ховаються за червоними дверима.

Хоча фільми такого жанру не відрізняються різноманітністю, але насправді мають досить багато фанатів. Тому бажаємо любителям горорів приємного перегляду і рухаємося далі!

Прем’єру нової частини популярної франшизи можна буде подивитися вже з 7 липня.

2. «Місія неможлива: Розплата. Частина перша» / Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One (13 липня)

Ітан Гант і його команда вирушають на небезпечну місію, щоб вистежити жахливу зброю, яка загрожує людству, перш ніж вона потрапить у чужі руки. Коли на карту поставлено контроль над майбутнім і долею світу, а також наближаються темні сили з минулого Ітана, починається смертельна гонка навколо Земної кулі. Зіткнувшись із таємничим і могутнім ворогом, Ітан вирішує, що ніщо не має більшого значення, ніж його місія, — навіть життя найдорожчих для нього людей.

За останні роки Том Круз перетворив свою акторську кар’єру на власний челендж в плані виконання трюків. Актору 61 рік, а він навіть не думає залучатися підтримкою комп’ютерної графіки чи дублера. В попередніх фільмах він і за літак, який злітає, тримався, і під водою рекордну кількість часу повітря затримував, а під час зйомок продовження «Топ Ґану» примудрився навчитися керувати справжнім винищувачем.

Саме особистий підхід до виконання небезпечних трюків і робить фільми серії «Місія Нездійсненна» надзвичайно захоплюючими! Однак прогнозуємо, що за нинішніми тенденціями фільм скоріше за все закінчитися на найцікавішому моменті, бо фінал пригод Ітана Ганта розділили на дві частини. «Дюна», «Людина-павук: Крізь Всесвіт» та «Хоббіт: Пустка Смога» передають вітання такому підходу.

Нова «Місія Нездійсненна» точно варта перегляду, як приклад насправді крутих шпигунських фільмів, які з кожною частиною стають тільки кращими й видовищнішими.

Чекаємо з нетерпінням 13 липня, щоб на власні очі побачити нові шалені трюки Тома Круза.

3. «Барбі» / Barbie (20 липня)

Ляльку Барбі, яка живе в Барбіленді, виганяють з міста за те, що вона недостатньо досконала, надто ексцентрична і не схожа на інші моделі. Героїня вирушає в пригоду до реального світу, щоб пізнати себе. Що, якби Барбі жила серед звичайних людей та чи зможе вона подолати сувору реальність нашого світу?

Фільм примудрився стати потужним інтернет-мемом вже через секунду після свого анонсу, а про прем’єру в один день з «Оппенгеймером» не жартував лише лінивий. Сам феномен дістав назву «Барбенгеймер», оскільки одночасно виходять два очікуваних проєкти, які діаметрально протилежні один одному. Пропонуємо для об’єктивності розглянути цей фільм окремо від приколів, щоб не мати хибних вражень перед переглядом.

Насправді «Барбі» потенційно хороший фільм. Режисеркою виступила Ґрета Ґервіґ, яка зарекомендувала себе чудовою «Леді-Птахою». А настільки вдалого підбору акторів ми не бачили дуже давно. Марго Роббі – це Барбі, а Раян Ґослінг – це Кен і крапка, ідеальний кастинг. Вже були приклади, коли по іграшках виходили хороші фільми, тому сподіваємося автори зроблять все правильно. До того ж фільм підходить для будь-якої групи глядачів, можна сходити сім’єю, парою або в хорошій компанії друзів.

Подивитися на пригоди Барбі можна буде вже 20 липня.

4. «Оппенгеймер» / Oppenheimer (20 липня)

Фільм розповідає про «батька атомної бомби», Дж. Роберта Оппенгеймера, чия робота в лабораторії «Манхеттенського проєкту» призвела до винаходу першої ядерної зброї під час Другої світової війни.

Крістофер Нолан – один з найбільш талановитих режисерів сучасності. Він знімає справжнє кіно і дарує глядачам неймовірні емоції. Трилогія про Бетмена назавжди змінила фільми про супергероїв, а такі фільми як «Початок», «Інтерстеллар» та «Престиж» будуть обговорювати ще багато років.

«Оппенгеймер» – перший байопік в кар’єрі режисера і ми не сумніваємося, що отримаємо 3 годинний шедевр з неймовірними акторами. Кілліан Мерфі в ролі Оппенгеймера, Емілі Блант зіграє його дружину, також фігуруватимуть такі зірки як Роберт Дауні-молодший, Метт Деймон, Флоренс П’ю і Ґері Олдмен в ролі самого Гаррі Трумена.

Нолан відомий своєю любов’ю до зйомок без комп’ютерної графіки, тому для зйомки ядерного вибуху бомби «Трініті» використовувалися лише практичні ефекти. Режисер вже називає свою нову роботу одним з найскладніших проєктів у своїй кар’єрі.

Подивитися новий фільм від одного з найкращих режисерів сучасності можна буде вже 20 липня.

5. «Залізні метелики» / Iron Butterflies (20 липня)

Влітку 2014 року соняшникові поля та вугільні шахти на Сході України перетворилися на місце злочину площею 12 квадратних кілометрів. Багаторівневе дослідження збиття рейсу MH17, в якому шрапнель у формі метелика, знайдена в тілі пілота літака, вказує на росію як державу, відповідальну за воєнний злочин, що досі залишається непокараною.

Документальний фільм виробництва України та Німеччини щодо подій 17 липня 2014 року, коли було збито пасажирський Boeing 777. Глядачам, які цікавляться документальним кіно та бажають більше дізнатися про цю трагедію рекомендуємо до перегляду.

Прем’єра документального фільму відбудеться вже 20 липня.

6. «Маєток з привидами» / Haunted Mansion (27 липня)

Мама-одиначка Габбі та її 9-річний син, які намагаються почати нове життя, переїжджають у чудернацький маєток у Новому Орлеані. Це місце виявилося набагато дивнішим, ніж вони очікували. Відчайдушно потребуючи допомоги, сім’я звертається до священника, який за допомогою команди, що складається з овдовілого вченого, експерта з паранормальних явищ, екстрасенса з Французького кварталу та історика, допомагають їм розібратися з ситуацією навколо маєтку.

Фільм має потужний зірковий каст: Джеймі Лі Кертіс, Овен Вілсон, Розаріо Довсон, Джаред Лето та Денні ДеВіто. «Маєток з привидами» знятий на основі однойменного атракціону у парку Діснейленд і може стати гарним приводом добре провести час з сім’єю за переглядом фільму.

Прем’єра відбудеться 27 липня.

Далі 4 новинки з серіального сегмента та одне продовження, яке неможливо ігнорувати. Сподіваємося кожен для себе зможе знайти щось цікаве.

1. Жахіття Долорес Роуч / The Horror of Dolores Roach (7 липня)

Долорес Роуч звільняють після несправедливого 16-річного ув’язнення, і вона повертається до нині облагородженого району Вашингтон-Гайтс. Героїня возз’єднується зі старим другом, Луїсом, який дозволяє їй жити та працювати масажисткою в підвалі під його крамницею. Досить скоро її стабільне життя опиняється під загрозою і вона знову змушена вдаватися до крайнощів, щоб вижити.

Сюжет заснований на історії Свіні Тодда (глядачі могли дивитися фільм Тіма Бертона), тому не дивуйтеся наявності в сюжеті шок контенту з елементами канібалізму. Якщо історію грамотно перенесуть в наш час, то з цього може вийти цікава чорна комедія з елементами жахів, яка точно не залишить глядачів байдужими.

Серіал вийде на Amazon Prime Video вже 7 липня.

2. «Замкнуте коло» / Full Circle (13 липня)

Синопсис серіалу на цей час залишається невизначеним – кримінальна історія в Нью-Йорку, що розгортається після розслідування невдалого викрадення, яке розкриває давні таємниці всього міста. Проєкт матиме всі ознаки кримінальної драми: напружені телефонні дзвінки, кримінальні розслідування, автомобільні гонитви, бурхливі романи, хитрих лиходіїв, гроші, небезпеку та смерть. Зняв серіал Стівен Содерберг, режисер «11 друзів Оушена», а одну з головних ролей виконає Зазі Бітц.

Поринути в шестисерійну кримінальну драму від HBO Max можна буде вже 13 липня, коли вийдуть перші два епізоди.

3. «Левиця» / Special Ops: Lioness (23 червня)

Новий серіал від Тейлора Шерідана – талановитого шоураннера, який одночасно працює як головний сценарист і автор ідеї над «Мером Кінгстауна», «Єллоустоуном», його приквелом під назвою «1923». Тепер він узявся за «Левицю». Багато сценаристів не можуть ефективно вести навіть один проєкт, натомість Шерідан кожен рік випускає достойні перегляду серіали. Акторський склад може похизуватися Зої Солданою в головній ролі, а також епізодичними появами Моргана Фрімена та Ніколь Кідман.

«Левиця» базується на реальній програмі ЦРУ та розповідає про Круза Мануелоса, незграбного, але пристрасного молодого морського піхотинця, якого залучають до команди ЦРУ, щоб допомогти знищити терористичну організацію зсередини.

Чекаємо хороший шпигунський трилер 23 липня на Paramount+.

4. «Футурама» / Futurama (24 липня)

Ми не змогли втриматися і включили цей проєкт до переліку, бо «Футурама» аж через десятиліття знову повертається на екрани після другого закриття у 2013 році! До роботи над серіалом повертаються творці Метт Ґрейнінґ та Девід Коен, а також абсолютно всі актори озвучення (включно з Джоном ДіМаджіо, який озвучує Бендера).

Нагадувати за культовість та крутість цього серіалу зараз не будемо, бо для цього вийде окрема стаття. Це буде дійсно хороше повернення культового мультсеріалу, попри те, що є певні побоювання через анонсовані серії з пародією на коронавірус, бо «Футурама» ніколи не відрізнялася гарною роботою з актуальним гумором. Але сподіваємося, що в такому випадку невдалі епізоди будуть супроводжуватися серіями схожими за духом на епізоди про песика Сеймура чи конюшину Фрая.

Цікаво, чи буде в кінці сезону чергова «остаточна кінцівка» проєкту? Дізнаємося вже 24 липня на платформі Hulu, де вийде перший епізод з 10 анонсованих.

5. «Покручений метал» / Twisted Metal (27 липня)

Мотогонщик отримує шанс на краще життя, але лише якщо він зможе успішно доставити таємничий пакунок через постапокаліптичне пустище. Він зіткнеться з дикими мародерами, які керують руйнівними транспортними засобами, та іншими небезпеками відкритих доріг, у тому числі з божевільним клоуном, який керує всім знайомою вантажівкою з морозивом.

Це екранізація популярної серії ігор Twisted Metal для консолей PlayStation. Оригінальні ігри подобалися за їхній ураганний геймплей, проте по трейлерах поки не видно цієї епічності.

Цього року інша інтелектуальна власність Sony The Last of Us отримала екранізацію, яка задовольнила фанатів і отримала позитивні відгуки. Правда вона й так була дуже кінематографічною грою, тому сюжет ідеально змогли адаптувати під серіал, а Twisted Metal – перегони на виживання з примітивним сюжетом, але з крутими персонажами.

Чого тільки вартий клоун-психопат Sweet Tooth (українською можна перекласти як Ласунчик)! Навіть з простого сюжету можна зробити щось прикольне, головне зберегти драйв оригіналу та не злити потенціал персонажів. На відміну від крутого клоуна Ласунчика, Ентоні Макі поки виглядає в серіалі зайвим, але ми завжди раді помилятися.

Серіал також буде чудовим подарунком для фанатів оригінальної серії ігор, остання частина якої виходила аж у 2012 році на PlayStation 3. Можливо, якщо проєкт отримає гарні перегляди та відгуки, Sony випустить нову частину через кілька років.

Прем’єра всіх десяти 30-хвилинних серій відбудеться на стримінговому сервісі Peacock 27 липня.

Більше коментарів!