Після багатого на прем‘єри березня, нас очікує більш спокійний квітень. З усім тим, цього місяця вийдуть проєкти, гідні вашої уваги та ми підготували для вас 5 фільмів і 5 серіалів квітня 2023 року, на які варто звернути увагу.

  1. «Брати Супер Маріо в кіно» / The Super Mario Bros. Movie (5 квітня)

Після невдалої екранізації 1993 року компанія Nintendo надовго зарікалася екранізувати свою інтелектуальну власність. 30 років потому нас очікує яскравий і веселий мультфільм, з тонами фан-сервісу, від студії Illumination («Нікчемний Я» та «Посіпаки»).

Мультфільм розповідає про сантехніка, на ім’я Маріо, який подорожує Грибним королівством разом із принцесою Піч і антропоморфним грибом Тоадом, щоб знайти брата Маріо, Луїджі, і врятувати світ від злодія Боузера.

Ідеальний варіант для того, щоб сходити сім’єю, а якщо ви фанат культової серії ігор, якій вже майже 40 років, то, ймовірно, вже забронювали квитки у перші ряди. «Let’s-a go!»

  1. «Ейр» / Air (6 квітня)

Бен Аффлек та Метт Деймон вже давно зарекомендували себе як чудовий дует акторів і сценаристів («Розумник Вілл Гантінґ», «Остання дуель», фільми Кевіна Сміта). Цього року вони презентують нам байопік на основі сценарію, який очолив список найкращих нереалізованих сценаріїв 2021 року.

Фільм розповідає про легендарне партнерство між тоді ще спортсменом-початківцем Майклом Джорданом і нещодавно створеним баскетбольним підрозділом компанії Nike. Разом вони створили бренд Air Jordan, який зробив революцію у спорті та сучасній культурі.

Прем’єра фільму відбулася 6 квітня.

  1. «Люксембург, Люксембург» / Luxembourg, Luxembourg (13 квітня)

Український режисер Антоніо Лукіч у 2019 році зняв «Мої думки тихі», який отримав багато позитивних відгуків і зробив його проривним режисером вітчизняного кіно. Він продовжує працювати у жанрі трагікомедії та вже 13 квітня ми матимемо можливість побачити його нову кінострічку.

Історія розповідає про двох братів Колю і Васю, які вирушають у тривалу подорож до Люксембургу. Один із них мріє познайомитися з батьком, якого не бачив із п’ятирічного віку, а інший вважає, що відвідувати батька, якого вони фактично не знають, це зайве.

  1. «Ренфілд» / Renfield 13 квітня

Слуга графа Дракули Ренфілд знаходить нове життя в сучасному Новому Орлеані, коли він закохується в поліцейську на ім’я Ребекка Квінсі, і вирішує протистояти своєму творцеві в надії нарешті звільнитися від рабства.

Судячи з трейлерів, нас очікує кривава й трешова комедія, ще й з Ніколасом Кейджем в ролі Дракули, нудним фільм точно не буде.

  1. «Три мушкетери: Д’Артаньян» / Les Trois Mousquetaires: D’Artagnan (20 квітня)

Екранізація легендарного роману Олександра Дюма й перша частина дилогії про «Трьох мушкетерів». Масштабні зйомки та актори першої величини (Єва Грін, Венсан Кассель) додаються.

Д’Артаньян прибуває до Парижа й об’єднується з Атосом, Портосом і Арамісом, трьома мушкетерами короля. Він стикається з темними махінаціями кардинала Рішельє і навіть не підозрює, що доля приведе його до серця справжньої війни, де на карту поставлено майбутнє Франції.

 

Серіали в наступній підбірці будуть лише оригінальними.

  1. «Хороші матусі» / The Good Mothers (5 квітня)

Три жінки, які народилися в найсмертоноснішому та найбагатшому з італійських мафіозних кланів, працюють із жінкою-прокурором, щоб зруйнувати його зсередини.

Гостросюжетний кримінальний серіал про сильних жінок вже вийшов на платформі Hulu і зібрав багато позитивних відгуків. Перші 2 епізоди з 6 були показані на 73-му Берлінському міжнародному кінофестивалі й серіал був відзначений нагородою Berlinale Series Award.

  1. «Сварка» / Beef (6 квітня)

Невдаха-підрядник Денні Чо стикається на дорозі з успішною підприємницею Емі Лау, яка всього домоглася сама. Звичайне ДТП стає причиною справжньої війни між автолюбителями та перевертає їхні життя з ніг на голову. В головній ролі грає Стівен Йон, відомий нам по «Ходячим мерцям».

  1. «За океан» / Transatlantic (7 квітня)

«За океан» – екранізація роману «Портфоліо польотів» американської письменниці Джулії Оррінгер від Netflix. У 1940 році Варіан Фрай, американський журналіст, вирушив до Марселя, щоб переправити художників та письменників з Франції до США. Серед врятованих ним людей були Ханна Арендт, Макс Ернст, Марсель Дюшан і Марк Шагал. Це історія про заборонене кохання, пригоди з високими ставками та неймовірну мужність.

  1. «Останнє, що він сказав мені» / The Last Thing He Told Me (14 квітня)

Apple TV+ підготували напружений трилер, де глядачів чекатимуть неочікувані сюжетні повороти та загадка, яку головним героям доведеться розв’язати.

За мотивами роману Лаури Дейв «Останнє, що він сказав мені». Перед тим, як Оуен Майклз зникає, він встигає передати записку своїй коханій дружині Ханні, з проханням захистити його доньку від першого шлюбу. Коли агенти ФБР прибувають до її дому без попередження, Ханна швидко розуміє, що її чоловік не той, за кого себе видає. Ключ до того ким є Оуен насправді є у його доньки й вона разом зі своєю мачухою намагаються дізнатися правду.

В головних ролях Ніколай Костер-Вальдау та Дженніфер Ґарнер.

  1. «Любов і смерть» / Love and Death (27 квітня)

Мінісеріал від HBO Max з Елізабет Олсен, а також зірками «Пуститися берега» Джессі Племонсом та Крістен Ріттер, розповість історію Кенді Монтгомері. Серіал, заснований на реальних подіях у США в 1980-х роках, розповідає про зразкову домогосподарку з Техаса Кенді Монтгомері, яка не відчуває себе щасливою в шлюбі й тому зраджує чоловіку зі своїм сусідом, на ім’я Алан. Це стає початком історії з трагічним фіналом.