Початок нового року також ознаменував новий сезон серіалів, на який стримінгові сервіси підготували багато цікавих прем’єр. Тому ми вирішили підібрати для вас 10 серіалів січня 2023 року на які, на нашу думку, варто звернути увагу. Ніяких других сезонів, лише нові проєкти:

1. «Калейдоскоп» / Kaleidoscope (1 Січня)

Перший нелінійний серіал вийшов на Netflix за участі Ріддлі Скотта в продюсерському кріслі. «Калейдоскоп» можна дивитись в будь-якому порядку. Серіал базується на реальних подіях та оповідає про загадкове зникнення облігацій під час буревію Сенді” у 2012 році. Майстерний злодій і його команда замислюють грандіозне пограбування на суму 7 мільйонів доларів. Але зрада, жадібність й інші перешкоди зривають їхні плани.

2. «Брехливе життя дорослих» / The Lying Life Of Adults (4 січня) 

Екранізація однойменної книги італійської письменниці Елени Ферранте. Неаполь, 1990-ті роки. Зухвала й смілива тітка Вітторія допомагає своїй недосвідченій племінниці дослідити інший бік міста, чим засмучує суворих батьків дівчини.

3. «Ковбой із Копенгагена» / Copenhagen Cowboy (5 січня)

Серіал від данського режисера Ніколаса Віндінга Рефна, автора фільмів «Драйв» та «Неоновий Демон». Дівчині, на ім’я Міа, не пощастило бути власницею надприродних здібностей і усе життя її перепродавали як талісман, що приносить удачу. Але тепер вона прагне помститися своїм кривдникам.

4. «Мейфейрські відьми» / Anne Rice’s Mayfair Witches (8 січня)

Талановита нейрохірургиня Ровен з’ясовує, що вона є нащадком древнього роду могутніх відьом Нового Орлеана. Намагаючись впоратися з силами, що прокинулися в ній, героїня також бореться з таємничою страшною сутністю, що переслідує її сім’ю з покоління в покоління.

5. «Тривога» / Alert (8 січня)

Процедурна драма про будні працівника поліції Лос-Анджелесу. Ми слідкуємо за Ніккі Паркер — новачком на службі в підрозділі розшуку людей. Ніккі допомагає людям знайти своїх близьких, а також не втрачає надії знайти свого зниклого сина. 

6. «Людина-коала» / Koala Man (9 Січня)

Сольний проєкт від аніматора «Ріка і Морті» Майкла К’юсака оповідає про супергероя людину-коалу, який зовсім не соромиться афішувати себе та свою родину. Людина-коала неспроможна розкрити більшість злочинів, але якщо злочин йому по зубах — непереливки буде всім.

7. «Останні з нас» / The Last of Us (15 Січня)

Довгоочікувана екранізація однієї з самих кінематографічних ігор вже виходить на малі екрани. Продюсує серіал автор оригінальної гри Ніл Дракман, а знімають автори «Чорнобиля».  Також при перегляді можна буде побачити Троя Бейкера та Ешлі Джонсон — акторів озвучування оригінальної гри. 

У світі, що занепав у грибковому зомбі апокаліпсисі, ми знайомимось з Еллі(Белла Рамсі), дівчинкою, що має імунітет до грибних спор та Джоелом(Педро Паскаль), контрабандистом, якому необхідно довести Еллі на інший край Америки. 

8. «Покер Фейс» / Poker Face (26 Січня)

Серіал від режисера двох чудових детективних історій «Ножі Наголо» та «Скляна Цибуля» Раяна Джонсона. Головна героїня Чарлі Кейл має неординарну здібність, її неможливо обманути. В кожному епізоді перед Чарлі постане нова головоломка та новий шахрай, якого потрібно вивести на чисту воду. 

Окремо хочеться підкреслити акторський склад, Наташі Леоні (головна героїня) доведеться зустрітись з поганцями, яким подарували образ Едріан Броуді, Джозеф Гордон-Левітт, Рон Перлман та інші. 

9. «Применшення» / Shrinking (27 січня)

Спільний серіал від авторів «Теда Лассо» та Джейсона Сігела, зірки «Як я зустрів вашу маму».

Психотерапевт Джим важко переживає втрату та приймає рішення говорити своїм пацієнтам лише правду. 

10. «Агенція “Локвуд та компанія”» / Lockwood & Co (27 січня)

Екранізація однойменної серії книжок від Джонатана Страуда. 

У світі, сповненому привидів, троє підлітків починають досліджувати паранормальні явища й ризикують усім, щоб розкрити диявольську змову.