Виявляється, електромобілі можуть дати життя легендарним спортивним купе з минулого. І ми зараз кажемо не про одиничні приклади, як Porsche 356, а про можливість серійного випуску. Адже у світі існує вже декілька концептів, які натякають на повернення відомих моделей – проте вже як електромобілів.

Elegend EL1 (Audi quattro S1)

Прототип спортивного купе за мотивами Audi розроблено німецькою компанією Elegand AG. Наразі це лише скетчі, проте безліч технічних деталей вказують на те, що електромобіль Elegend EL1 може стати реальним.

Наприклад, передбачено використання трьох електромоторів загальною потужністю 600 кВт (816 к.с.) та акумулятор місткістю 90 кВт⋅год, що має забезпечити до 400 км пробігу. Прискорення 0-100 км/год обіцяно за 2,8 секунди, а максимальна швидкість має сягнути 255 км/год.

Вже навіть є обриси продуктового плану. Перший прототип електромобілю Elegend EL1 «в залізі» мають створити цього року, ще рік-два потрібно на фінальні доопрацювання та тести. А далі – продаж покупцям: заплановано виробництво 30 електромобілів за ціною від 860 тисяч євро.

Lotus Esprit

Електромобілі та суперкари – чи можливе таке поєднання? Компанія Lotus вважає, що так. Нещодавно британці оприлюднили один малюнок, що демонструє нам силует майбутнього електричного суперкара, який заплановано до виробництва починаючи з 2026 року. І його клиноподібний силует відверто натякає на легендарну модель Lotus Esprit.

Його основою має стати платформа LEVA, яка передбачає використання технології живлення з напругою 800 вольтів – а це відкриває шлях до можливостей максимально швидкого заряджання акумуляторів. До речі, про акумулятор: наразі передбачено два типи – місткістю 66,4 або майже 100 кВт⋅год. Проте це лише перша інформація, до запуску електромобіля у виробництво все ще може змінитися з точки зору техніки.

Nissan Silvia

Також лише скетчі. Проте не від кого-небудь, а від офіційного представника Nissan, що відповідає за дизайн. Отже – натяк зі змістом «більше, ніж натяк»? І що нам пропонують? Повернення легендарного спорт-купе Nissan Silvia!

Дизайн нової електричної автівки вирішено у стилі першого покоління моделі Nissan Silvia 1964 року. Водночас безліч деталей розроблено з урахуванням сучасних технологій та особливостей електромобілів: наприклад, відсутні традиційні грати радіатора.

Чи стане це електричне купе реальністю? Деякі джерела повідомляють, що у компанії Nissan є план перезапуску моделі Silvia до 2025 року. Тож, чекаємо на деталі про електромобілі Nissan у найближчому майбутньому.

Opel Manta GSe ElektroMOD Concept

Досить незвичний концепт-кар, що побудований на основі 50-річної моделі Opel Manta, проте отримав сучасний електричний двигун – 108 кВт або 147 к.с., що живляться від акумулятора місткістю 31 кВт⋅год.

Крім того, електричне купе Opel Manta GSe ElektroMOD Concept стало носієм нового фірмового дизайну Opel: передня частина виконана у стилі Pixel-Vizor та поєднує у собі характерну чорну панель з надсучасними фарами. Салон теж незвичайний – в цьому випадку загальний дизайн інтер’єру Opel Manta доповнений РК-дисплеями від Opel Mokka.

Чи має шанс стати серійним електричне купе Opel Manta GSe ElektroMOD Concept? Навряд чи: схоже це був лише концепт для привертання уваги до марки Opel під час запуску електромобіля Mokka-е, та як можливість для тренування власних дизайнерів. Однак якщо компанія все ж вирішить запустити в серію щось схоже, то безліч людей цьому зрадіє!

Peugeot e-Legend

А ось електричне купе Peugeot e-Legend має певні шанси для серійного випуску. Нагадаємо: електромобіль Peugeot e-Legend з’явився декілька років тому, його було зроблено на честь ювілею легендарного купе свого часу – Peugeot 504 Coupe. Що, до речі, чудово помітно в зовнішньому дизайні та пропорціях кузова.

Загальна довжина Peugeot e-Legend складає 4,65 м, колісна база нараховує 2,69 м, електромобіль використовує 19-дюймові колісні диски. Проте особливістю Peugeot e-Legend є не дизайн, а його технічна складова: повний привод, потужність електродвигунів 340 кВт (462 к.с.), прискорення 0-100 км/год менш як чотири секунди, акумулятор на 100 кВт⋅год. Насправді французька компанія зараз працює над створенням великої платформи для електромобілів – і перші її можливості ми бачили як раз на прикладі Peugeot e-Legend. Отже, якщо буде створена ця платформа – то є шанси на створення серійної версії електричного купе Peugeot e-Legend: напевно, французи не відмовляться мати такий флагман.

Ось так електромобілі вміють дивитись в минуле та бачити майбутнє. Тож чекаємо, що хоча б половина цих прототипів згодом стане серійними EV-купе.