Декілька днів тому у мережі з’явився досить цікавий трейлер космічної action/adventure Delusion Out of Space, яку, як виявилось, розробляє українська студія Unicore Studio.

Автори описують Delusion Out of Space як лавкрафтівську космічну фантастику з прибульцями, що використовують газові технології, та гігантським кораблем-тераформером. Головний герой гри потрапляє на корабель прибульців, знайомиться з його штучним інтелектом і шукає спосіб повернутися додому.

Студія Unicore Studio була створена у квітні 2020 р., а реліз гри планується аж на другий квартал 2025 року. Але великі українські ігри – це завжди цікаво, а космічна фантастика – ще більше, тому ми вирішили поставити декілька запитань керівнику та співзасновнику Unicore Studio Владиславу Томащуку.

Доброго дня, Владиславе. Розкажіть, будь-ласка, трохи більше про Delusion Out of Space.

Залюбки! Все почалося з маленької ідеї зробити щось подібне до Homesick, але на космічному кораблі прибульців. Ідеї настільки розрослися і структурувалися, що в результаті ми побачили, що з цього можна зробити щось більше. Ми вже розробили сценарій і вийшло дуже непогано, залишилось це все реалізувати у повній грі. За геймплеем Delusion Out of Space – це дослідження великого корабля прибульців, розв’язання головоломок, інколи сутички з ворогами як на самому кораблі, так і у космосі. Ми фокусуємось на динамічному сюжеті та цікавому наративі. Здається, виходить це на кшталт The Medium + Scorn, але ми не прив’язуємося саме до цих ігор, а намагаємося створити свій унікальний всесвіт і атмосферу.

Delusion Out of Space – українська фантастична гра про людину, загублену у космосі

Скільки зараз людей в Unicore Studio?

На даному етапі в нас маленька студія. Якщо коротко, то зібралися старі друзі й вирішили зробити новий «експіріенс» з синтезу улюблених ігор і фільмів. В результаті знайшли нових друзів. Знайшли фрілансерів. Наразі в нас чотири людини в основному складі та десь 12 людей працюють як фрілансери.

Delusion Out of Space – українська фантастична гра про людину, загублену у космосі

Як давно Delusion Out of Space в розробці?

Ідея гри, сюжет та код розроблялися десь протягом трьох років, вечорами після роботи. Коли прийшов час створювати контент, ми перейшли в активну фазу, яка зайняла приблизно 10 місяців. При цьому на повну силу працювало лише 3 людини.

Delusion Out of Space – українська фантастична гра про людину, загублену у космосі

За чий кошт створюється гра?

З грошима був умовний “напряг”, загалом оплачували розробку зі своєї кишені плюс мали невеличку допомогу. Але повноцінного інвестора у нас поки що немає. Все зробили за допомогою власного досвіду. Коли є гарний інструмент і вміння його використовувати, виходить якісно та швидко.

Delusion Out of Space – українська фантастична гра про людину, загублену у космосі

Чому UE4 і чи пробували ви вже Unreal Engine 5?

Коли почалася розробка гри, Unreal Engine 5 ще, звісно, не було. Коли ми вже готувалися до Games Gathering 2021 у Києві, з’явилася лише альфа-версія UE5. Ми спробували перенести проєкт на UE5 і загалом все вийшло непогано, але треба було переналаштовувати все світло з нуля. На вивчення Lumen у нас просто не було часу. В результаті вирішили цю технічну альфа-демоверсію залишити на UE4. Крім того, ми були впевнені в стабільності цієї версії рушія.

Delusion Out of Space – українська фантастична гра про людину, загублену у космосі

На якій стадії гра зараз?

Зараз Delusion Out of Space на стадії технічної альфа-демоверсії. Вона містить основну концепцію гри та презентацію механік, які ми, звісно, плануємо дошліфовувати. Базовий код вже написаний, він стабільний і гнучкий. Залишилось зробити повну версію гри і залучити на це кошти!

Загалом наш проєкт пережив коронавірус, зараз переживає війну… Це геймдев дійсно під бомбами. Коли ми робили останні правки музики до цього трейлеру з нашим саунд-дизайнером, я почув вибухи через його мікрофон. Думаю, це я запам’ятаю надовго.

Дякуємо за відповіді, Владиславе. Наснаги вам у створенні гри та пошуку інвесторів! Ну і звісно ж, перемоги усім нам!