Lenovo, ймовірно, розробляє полегшену версію портативної ігрової системи Legion Go Lite

Представлена восени минулого року Lenovo Legion Go була дуже цікавою ігровою системою на Windows, але розміри робили її не дуже “портативною” (вага пристрою становить майже 900 г), та й ціна на старті була вищою, ніж у конкурентів — цілих 800 євро.

І от зараз ресурс Windows Central повідомляє, що згідно з “джерелами, знайомими з планами Lenvovo”, компанія працює над компактнішою версію системи – Legion Go Lite.

У новій моделі використовуватиметься той самий APU AMD Ryzen Z1 з графікою AMD RDNA, тож можна сподіватися, що у сенсі потужності системи новий пристрій принципово не поступатиметься оригінальній версії.

Найбільш імовірною відмінністю у Lite-версії стане менша діагональ екрана. Legion Go має найбільший екран з-поміж усіх портативних систем — цілих 8,8 дюймів, тоді як у конкурентів зазвичай 7”. Також дуже можливо, що нова консоль позбудеться знімних джойстиків — як Nintendo Switch Lite.

Крім того, очікується, що новинка стане дешевшою — можливо, шляхом використання звичайного чипсета AMD Z1 замість версії Z1 Extreme. Коли очікувати Legion Go Lite у продажу, поки невідомо, але офіційний анонс з більш конкретною інформацію, судячи з усього, вже не за горами.