Неофіційна інформація про Legion Go з’явилася ще місяць тому, і от зараз, на виставці IFA 2023, компанія Lenovo нарешті офіційно представила свій перший ігровий “кишеньковий” (так у пресрелізі) пристрій на Windows.

Lenovo Legion Go оснащений процесором до AMD Ryzen Z1 Extreme з графікою AMD RNDA і технологією інтелектуального керування живленням, працює на базі Windows 11 та забезпечує потужну графічну продуктивність, що, за словами виробника, конкурує з консолями.

Сенсорний дисплей Lenovo PureSight має діагональ 8,8”, роздільну здатність QHD+ (2560×1600 точок) та співвідношення сторін 16:10. У дисплея розширене колірне охоплення (97% DCI-P3) та максимальна яскравість на рівні 500 ніт, частота оновлення – до 144 Гц.

Стосовно пам’яті – Legion Go оснащується оперативною пам’яттю 16 ГБ LPDDR5X (7500 МГц) та твердотільним накопичувачем PCIe 4 покоління до 1 ТБ; також є слот microSD, який може забезпечити до 2 ТБ додаткової пам’яті.

Компанія не вказує час автономної роботи Legion Go, зазначаючи лише, що ємність акумулятора становить 49,2 Вт·год, а підтримка Super Rapid Charge дозволяє акумулятору заряджатися до 70% всього за пів години.

Lenovo Legion Go має два порти USB Type-C, що дозволяє користувачам приєднувати та заряджати пристрій, одночасно підключаючи аксесуари, які підтримують DisplayPort 1.4 і Power Delivery 3.0. Також пристрій підтримує підключення Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.2.

Фірмова система охолодження Coldfront забезпечує охолодження пристрою на рівні нижче 25 дБ у тихому режимі, водночас пристрій може досягти повних 25 Вт загальної потужності графіки (TGP) у спеціальному режимі, забезпечуючи максимальну потужність для “важких” ігор.

Контролери Lenovo Legion Go оснащені джойстиками з ефектом Холла, що означає відсутність дрейфу джойстика та мінімальні мертві зони, підвищені швидкість реакції та точність. Решта інструментів керування включає інтегрований трекпад, велику панель D-pad, кутове коліщатко миші та загалом 10 накладних кнопок, кнопок-тригерів на задній панелі та бамперних кнопок.

Крім того, контролери Legion TrueStrike в Lenovo Legion Go — знімні; це зроблено для того, аби забезпечити більшу гнучкість у стилях гри та за потреби перевести пристрій у режим FPS (First-Person Shooter). Такий режим дозволяє користувачеві від’єднати контролери від корпусу Lenovo Legion Go та використовувати задню підставку, щоб підперти пристрій та поставити його на поверхню.

Lenovo представила нову портативну ігрову систему Legion Go

Пристрій працює під керуванням Windows 11 Home, що доповнена фірмовою оболонкою Legion Space: вона дозволяє користувачам швидко отримувати доступ до всіх їхніх ігрових платформ і магазинів, переглядати всі локально встановлені ігри та навіть купувати ігри через Legion Game Store у колаборації з Xbox Game Pass Ultimate.

Габарити пристрою з контролерами становлять 299 мм x 131 мм x 41 мм, без них – 210 мм x 131 мм x 20 мм, вага – 854 г і 640 г, відповідно. В офіційному пресрелізі не озвучується ціна, але раніше повідомлялося, що вона становитиме 799 євро.