Google оновлює Android на телевізорах, щоб розв’язати проблему з конфіденційністю Gmail

Google працює над виправленням, яке заблокує зловмисникам доступ до електронної пошти акаунтів, зареєстрованих на пристроях Android TV, повідомляє The Verge.

Операційна система Android TV, яка попередньо встановлена на багатьох смарт-телевізорах, може дозволити людям із фізичним доступом отримати доступ до Gmail та інших сервісів, пов’язаних з обліковим записом власника.

Оскільки Android TV – це все ще Android, система розглядає логін власника облікового запису Google як постійний, дозволяючи йому автоматично входити в дозволені додатки з Play Store. Google не дозволяє встановлювати Chrome на Android TV, але існує шлях, який дає змогу встановити його, забезпечуючи легкий доступ до Gmail, Drive та інших сервісів – як продемонстрував ютубер Cameron Gray.

На відео Грей завантажує TV Bro, сторонній браузер для Android TV, доступний у Play Store. Використовуючи браузер, Грей знаходить APK для браузера Chrome з онлайн-архіву і без проблем встановлює його – хоча програма не підтримує телевізійні пульти дистанційного керування, тому на цьому етапі потрібно використовувати клавіатуру і мишу. Але коли Chrome відкрито, залишається лише перейти на gmail.com, і ви – в системі.

Відео було передано Google офісом сенатора Рона Вайдена. Компанія відповіла, що це очікувана поведінка, а не проблема безпеки. Однак після посилення тиску Google тепер обіцяє виправити цю лазівку.

“Більшість пристроїв Google TV, які працюють на найновіших версіях програмного забезпечення, вже не допускають такої поведінки, – заявив представник Google. – Ми перебуваємо в процесі впровадження виправлення для решти пристроїв”.

Якщо ви вважаєте, що ваша конфіденційність може бути під загрозою, варто увійти в інший обліковий запис на телевізорі. Окремий обліковий запис можна позначити як сімейний і додати його до Google Family.