Повітряний катамаран Air Yacht переосмислює концепцію дирижаблів

Відомий дизайнер П’єрпаоло Лаццаріні представив свою нову роботу, Air Yacht, призначену для стильної подорожі морем або небом на двох дирижаблях, наповнених гелієм.

Air Yacht більше схожа на гігантський катамаран з двома дирижаблями довжиною 150 м, що з’єднані центральною палубою довжиною 80 м. На цій центральній палубі шириною 10 м розташовується каюта господаря з 360-градусним оглядом, велика їдальня та вітальня.

На зовнішніх бортах дирижаблів також є вікна, за кожним з яких розташовано п’ять кают із ванними кімнатами.

Air Yacht зможе пересуватися не тільки повітрям, але й по воді — конструкція дозволить унікальному судну триматися на плаву і рухатися зі швидкістю 5 вузлів (тобто 9 км/год).

Оскільки залетіти на такій яхті в будь-яке місто не дуже можливо, на верхній частині центральної палуби передбачений вертолітний майданчик. Наявність вертольота дозволить власнику переміщатися з борту яхти на відповідні майданчики на суші.

Дизайнер явно орієнтується не на масовий туризм, але проблема проєкту в тому, що нинішні мільярдери віддають перевагу польотам трохи далі, тобто у космос. Тому поява таких повітряних яхт над нашими головами викликає певні сумніви.

Більше коментарів!