ТАСКОМБАНК оголосив про рішення припинити розвиток та подальшу роботу проєкту sportbank. Про це йдеться в повідомленні фінустанови.

Банк інформує, що з 17 квітня залучення нових клієнтів та оформлення нових продуктів через застосунок sportbank припинено. Крім того, з 12 травня 2024 року застосунок sportbank буде недоступний для подальшого використання.

“Відповідне рішення ухвалене Правлінням АТ “ТАСКОМБАНК”. Основною причиною стали значні зміни у зовнішньому середовищі, що вимагають коригування бізнес-моделі Банку та його стратегії в цілому. Наразі ТАСКОМБАНК зосередиться на розвитку власних проектів”, – сказано в повідомленні установи.

Тут також пояснили, що проєкт sportbank здійснює діяльність на підставі ліцензії АТ “ТАСКОМБАНК”. Отже, усі клієнти sportbank є клієнтами ТАСКОМБАНКУ, тож банк продовжить їхнє обслуговування.

Фінустанова пропонує скористатися програмою переходу на умови подальшого обслуговування або обрати інші продукти банку, ознайомившись з умовами на сайті або відвідавши будь-яке відділення банку.

Також у банку повідомили, що з 17 квітня 2024 року продукти клієнтів будуть доступні в застосунку TAS2U. Якщо ви не є користувачем застосунку:

1) Завантажте застосунок TAS2U;

2) Зареєструйтеся в застосунку, використовуючи ваш фінансовий номер та номер картки sportbank;

3) Прийміть умови оферти для подальшого обслуговування в ТАСКОМБАНКУ;

4) Банк автоматично перевипустить ваші картки sportbank на віртуальні картки success card. Відобразить в застосунку усі банківські продукти, які були вами оформлені у sportbank із перенесенням залишків коштів на рахунках;

5) Ознайомтеся з новими тарифами на послуги та продукти ТАСКОМБАНКУ та продовжуйте користуватися сервісом.

Якщо ви вже є користувачем застосунку TAS2U, то оновіть його та виконайте зазначені вище кроки з 3 по 5.

Засновник sportbank Никита Ізмайлов прокоментував ситуацію, яка склалася. Він розповів, що торік у ТАСКОМБАНКУ змінилася стратегія, тож було вирішено, що проєкт змінить банк. Міграцію планувалося провести до травня 2024 року. За його словами, така фінустанова знайшлася, а інтеграція розпочалася з жовтня 2023 року.

“У січні 2024 на sportbank почався тиск з боку ДБР у вигляді обшуків, допитів та блокування рахунків. Пізніше у березні ми довели свою непричетність до всіх звинувачень, але репутація та проект постраждали дуже сильно від цього. Тому банк, що мав стати нової домівкою для компанії та клієнтів відмовив у продовженні співпраці”, – додав Никита Ізмайлов.

Він пояснив, що зрештою sportbank опинився у становищі, коли відносини з ТАСКОМБАНК закінчуються, а мігрувати немає куди. Це автоматично веде проєкт до закриття.

Водночас Никита Ізмайлов підкреслив, що це жодним чином не погіршить фінансового становища клієнтів sportbank. Ніхто з них не втратить гроші і можливості користуватися банківськими продуктами, які вони обрали.