Content Warning – новий феномен Steam

Кооперативний горор Lethal Company став несподіваним відкриттям Steam минулого року. Зараз інша подібна за геймплеєм гра, Content Warning, намагається повторити успіх Lethal Company.

Content Warning вийшла на Steam 1 квітня 2024 р. і протягом перших 24 годин її можна було забрати безплатно. Після того, як гру проінсталювало 6,2 млн гравців, а Steam-онлайн сягнув вражаючих 200 тис., розробники встановили дуже помірний цінник у 187 грн.

Завдання команди гравців у Content Warning, а це виключно кооперативна гра на 2-4 людини, спуститися на космічному кораблі у Старий світ, знайти щось лячне, зняти це на ігрову відеокамеру та завантажити ролик на SpöökTube. Ну і, звісно ж, вижити при цьому. Більше лячного у трейлері – більше грошей. Дохід з роликів можна пустити на апгрейд обладнання.

Свого часу рекорд Lethal Company у Steam склав 240 тис. гравців, а зараз в неї грають близько 30 тис. осіб щодня. Це чимало. Content Warning на другий день після релізу показала результат 204 тис. і потрапила в топ-10 ігор Steam. Здається, після шаленого успіху цих ігор нас чекає хвиля кооперативних інді-горорів.