Домен UKR.NET із невідомих причин був відключений реєстратором доменних імен Network Solutions. Про це йдеться в повідомленні українського порталу.

«Сьогодні вночі, о 01:35, реєстратор доменних імен Network Solutions, раптово і без будь-яких попереджень заблокував домен ukr.net. В результаті інтернет-користувачам стали недоступні стрічка новин UKR.NET та електронна пошта @UKR.NET», – сказано в повідомленні.

Розв’язати проблему через службу підтримки реєстратора не вдалося. Однак в українському порталі висловили сподівання, що зможуть отримати більше інформації та з’ясувати причини й обставини блокування з початком робочого дня офісу американської компанії-реєстратора.

Також представники порталу Ukr.net звернулися з проханням по допомогу до надзвичайного і повноважного посла України в США Оксани Маркарової.

«Нам прикро, що мільйони українських користувачів, які щодня читають новини на порталі UKR.NET та користуються поштою @UKR.NET, не можуть цього зробити зараз. Ми робимо все можливе, щоб відновитись. В цьому нам допомагають багато небайдужих людей», – сказано в повідомленні порталу.

Станом на 12:00 стрічка новин порталу та пошта досі недоступні для користувачів. В Ukr.net запевняють, що роблять все можливе для відновлення.

«Ми впевнені – ці складнощі тимчасові, і незабаром пошта @UKR.NET і новинна стрічка на порталі UKR.NET знову запрацюють», – зауважили в Ukr.net.

Нагадаємо, що український вебпортал заснували в 1998 році. У перші роки роботи він працював лише з кількома десятками джерел. Згодом їхня кількість перевищила 1500 сайтів.

Оновлено: Наразі сайт UKR.NET відновив свою роботу. Компанія поки не коментувала причину відключення домену. Як повідомив співзасновник та генеральний директор українського реєстратора доменних імен NIC.UA Андрій Хветкевич, домен UKR.NET було заблоковано за рішенням американського суду.

«Наразі реєстратору вдалося знайти легальну причину для розблокування домену, домен почав працювати. До цієї проблеми також вже була залучена участь представників ICANN» – зазначив Хветкевич.
Він також додав, що вважає відключення домену UKR.NET атакою на компанію з використанням суду.