Tesla збільшила дохід до $25,2 млрд та працює над запуском авто нового покоління

Tesla в IV кварталі 2023 року отримала дохід у розмірі $25,2 млрд. Це на 3% вище порівняно з аналогічним періодом 2022 року – тоді дохід автовиробника складав 24,3 $млрд. Про це йдеться у звітності компанії.

Дохід Tesla в останньому кварталі минулого року також виявився найвищим порівняно з попередніми кварталами 2023-го. Приміром, у I кварталі він складав $23,3 млрд, у II кварталі – $24,9 млрд, а в III кварталі – $23,4 млрд.

Чистий прибуток компанії за IV квартал минулого року склав $7,9 млрд порівняно з $3,7 млрд роком раніше.

Також Tesla повідомила, що наразі виробник перебуває між двома основними хвилями зростання. Перша почалася з глобального розширення платформи Model 3/Y, а наступна, як очікується, буде ініційована глобальним розширенням платформи транспортного засобу наступного покоління.

Водночас Tesla додала, що її команди працюють над запуском автомобіля наступного покоління на заводі Gigafactory в Техасі. Тож компанія попередила, що у 2024 році зростання виробництва її авто «може бути значно нижчим» порівняно з 2023 роком.

Напередодні в Reuters написали, що Tesla планує в червні 2025 року розпочати виробництво доступних електромобілів Redwood. Майбутній електромобіль описують як компактний кросовер. Щотижня компанія розраховує виробляти 10 тис. авто.