Tesla повідомила постачальникам, що хоче у червні 2025 року розпочати виробництво нового електромобіля для масового ринку. Про це пише Reuters із посиланням на інформовані джерела.

За словами співрозмовників агентства, нове авто має кодову назву Redwood. Деякі з них описують майбутній електромобіль Tesla як компактний кросовер. Щотижня компанія розраховує виробляти 10 тис. авто.

Гендиректор автовиробника Ілон Маск давно розпалює апетити шанувальників та інвесторів до доступних електромобілів і безпілотних роботаксі. Очікується, що вони будуть створені на дешевших платформах наступного покоління.

Ці моделі, включаючи автомобіль початкового рівня вартістю $25 тис., дозволять Tesla конкурувати з дешевшими автомобілями з бензиновим двигуном.

Також це шанс позмагатися зі зростаючою кількістю дешевших електромобілів, зокрема китайської компанії BYD. Остання, як відомо, обігнала Tesla як провідного світового виробника електромобілів в IV кварталі 2023 року.

Ілон Маск вперше пообіцяв створити автомобіль вартістю $25 тис. ще у 2020 році. Згодом мільярдер відклав цей план на безрік, а потім знову повернувся до нього.

Зараз найдешевша пропозиція Tesla, седан Model 3, має стартову ціну $38,990 тис. у США.