43% українців впевнені в захищеності своїх персональних даних в інтернеті та не вживають ніяких додаткових заходів. Про це свідчать результати опитування в офіційному каналі Viber Україна, до якого долучилися понад 50 тис. користувачів.

Решта 57% опитаних користуються додатковими методами: 11% мають антивірус на телефоні, ще 4% встановлюють його на комп’ютер, 9% вмикають двофакторну аутентифікацію для всіх акаунтів, а 7% завантажують програми лише з офіційних сайтів.

Ще 8% респондентів зазначили, що не діляться номером телефону задля захисту даних. 6% українців встановлюють різні паролі, ще 4% — часто їх змінюють. 8% опитаних застосовують всі вищезазначені методи.

Також в українців запитали, чи стали вони більш обізнаними в кібербезпеці за минулий рік. 50% респондентів не цікавляться цим питанням, натомість 21% роблять все, щоб поглибити свої знання. 17% опитаних не читали нічого на тему кібербезпеки протягом року для кращого розуміння.

Крім того, 12% українців впевнені, що знають достатньо: 6% добре розумілися на заходах безпеки й раніше, а ще 6% відчутно покращили знання за минулий рік.