Google анонсував генератор відео на основі штучного інтелекту. Інструмент отримав назву Lumiere та здатен створювати короткі ролики тривалістю до 5 секунд. Про це пише Ars Technica.

Особливість Lumiere полягає в тому, що він використовує унікальну просторово-часову архітектуру U-Net та генерує всю часову тривалість відео одразу.

U-Net

Крім того, ШІ-інструмент від Google створює ролики з тексту та зображень, генерує відео у певних стилях, анімує окремі ділянки зображення, змінює кольори елементів у ролику.

Наразі Lumiere – це дослідницький проєкт. При цьому в Google не конкретизували, які саме дані було використано для навчання моделі.

«Ми тренуємо нашу модель T2V [текст-відео] на наборі даних, що містить 30 мільйонів відео разом із текстовими підписами до них», – додали в компанії.

Тут також зауважили, що головна мета в цій роботі – дати можливість користувачам-початківцям створювати візуальний контент у творчий і гнучкий спосіб.

Однак у компанії визнають існування ризику зловживання технологією для створення фальшивого або шкідливого контенту. Тому вважають важливим розробити та застосувати інструменти для виявлення зловмисного використання.