О крім роботи сторонніх магазинів програм, з виходом iOS 17.4 компанія Apple також вносить значні зміни в роботу браузерів на iPhone для користувачів з Європейського Союзу. Це оновлення дозволить встановлювати бажаний браузер за замовчуванням при першому запуску Safari. Крім того, розробники браузерів тепер матимуть можливість використовувати власні рушії, відмінні від WebKit у Safari.

Сторонні браузери, такі як Microsoft Edge, Brave, Firefox, Google Chrome, Opera та DuckDuckGo, вже давно доступні в App Store, але вони використовують той самий рушій WebKit, що й Safari. Тобто по суті вони є надбудовою з іншим інтерфейсом для браузера від Apple. Однак з iOS 17.4 ці програми зможуть використовувати різні рушії, наприклад, Blink від Chrome.

При першому відкритті Safari в iOS 17.4 або пізніших версіях, iPhone буде показувати екран вибору стандартного браузера, на якому буде запропонований список програм від сторонніх розробників.

На жаль, ці зміни стосуються виключно користувачів iPhone у Європейському Союзі. В США та інших країнах, що не входять до ЄС, продовжать діяти наявні правила Apple, які забороняють встановлювати сторонні застосунки, як браузери за замовчуванням, та використання ними власних рушіїв.