Pokemon Company оголосила про початок розслідування щодо «гри іншої компанії, випущеної у січні 2024». І хоч гру не називають, очевидно, що це Palworld.

«Ми отримали багато запитів щодо гри іншої компанії, випущеної у січні 2024 року. Ми не надавали жодного дозволу на використання інтелектуальної власності чи активів Pokemon у цій грі. Ми маємо намір провести розслідування та вжити відповідних заходів для вирішення будь-яких дій, які порушують права інтелектуальної власності на Pokemon. Ми продовжуватимемо цінувати та плекати кожного покемона та його світ і працюватимемо над тим, щоб об’єднати світ за допомогою покемонів у майбутньому», – йдеться у заяві.

Palworld сьогодні вже перейшла відмітку у 8 мільйонів проданих копій. Гра є другою за кількістю гравців у Steam одночасно – 2 018 905 й поступається лише PUBG. Схожість з покемонами та неймовірний успіх не міг не зацікавити Pokemon Company, тож цей крок був цілком очікуваним. 

Також варто нагадати, що Nintendo вже вжила певні заходи щодо гри, відправивши DMCA-страйк на відео, де за допомогою модів приятелів замінили на покемонів. Тепер же компанія взялась за розслідування значно серйозніше.