Apple відклала реліз свого безпілотного електромобіля до 2028 року

Apple змінює свої плани щодо створення повністю безпілотного авто. Після років зусиль наміри компанії стали менш амбітними. Про це пише Bloomberg.

Робота Apple над створенням авто – одне з найбурхливіших починань в історії компанії. Проєкт почав формуватися у 2014 році й відтоді неодноразово змінювався та розвивався.

Приміром, раніше виробник прагнув випустити автомобіль у 2026 році. Однак тепер його реліз планується не раніше 2028 року.

Крім того, одна з ранніх концепцій Apple полягала у створенні авто з так званою автономною системою рівня 5. Це означає, що автомобіль може самостійно пересуватися де завгодно за будь-яких обставин.

З часом технологічний гігант змінив плани та почав орієнтуватися на створення авто з технологією рівня 4. У такому випадку машина може працювати самостійно, але за певних умов.

Тепер обізнані з проєктом люди стверджують, що Apple працює над електромобілем із більш обмеженими можливостями. Йдеться про автономну систему рівня 2+. Людина має бути уважною під час руху авто та зберігати над ним контроль.

Всередині компанії зміни розглядають як поворотний момент для автомобіля Apple: або компанія нарешті зможе випустити цей продукт зі зниженими очікуваннями, або топменеджмент може серйозно переглянути існування проєкту.