Apple Music запускати нову ініціативу, щоб мотивувати артистів пропонувати свою музику в форматі Spatial Audio – просторовому звучанні з ефектом присутності, сумісному з навушниками AirPods Pro, AirPods Max та Beats, а також колонками HomePod 2 та HomePod mini. Починаючи з січневих виплат, Apple збільшить роялті до 10% за треки, які мають просторову версію, повідомляє 9to5mac.

Цікаво, що бонусні виплати артистам не залежать від того, чи обирають слухачі прослуховування у просторовому аудіо. Додаткові роялті розраховуються на основі доступності треків у Spatial Audio порівняно з треками без нього. Це означає, що якщо весь каталог артиста доступний з просторовим звуком, він отримає 10% бонус незалежно від того, скільки слухачів зможуть прослухати Spatial Audio.

Apple повідомляє, що понад 90% її передплатників випробували просторове аудіо, а загальна кількість його відтворень за останні два роки потроїлася. З моменту впровадження у 2021 році кількість пісень, доступних у Spatial Audio в Apple Music, зросла майже на 5000%, причому лише за останній рік вона подвоїлася. Очікується, що нові фінансові стимули сприятимуть подальшому зростанню популярності Spatial Audio в каталозі Apple Music.

Компанія розглядає 10% бонус як винагороду для артистів, які надають високоякісний контент, а також як компенсацію за додатковий час і зусилля, необхідні для мікшування треків у Dolby Atmos. Цей крок, ймовірно, заохотить більше артистів використовувати Spatial Audio, покращуючи досвід прослуховування для користувачів Apple Music.