Гендиректор OpenAI шукає мільярди доларів для мережі заводів із виробництва чипів

Гендиректор OpenAI Сем Альтман, який працює над залученням мільярдів доларів від інвесторів для виробництва чипів, має намір використати ці гроші для створення мережі заводів з випуску напівпровідників. Про це пише Bloomberg із посиланням на інформовані джерела.

За їхніми словами, Сем Альтман мав розмови з кількома великими потенційними інвесторами. До числа таких компаній відносять G42 з Абу-Дабі та SoftBank Group Corp.

За словами деяких співрозмовників, проєкт передбачатиме співпрацю з провідними виробниками чипів, а мережа заводів буде глобальною за масштабами. Відповідні переговори поки не завершені, а повний список залучених партнерів ще не сформований.

За інформацією Bloomberg, будівництво одного сучасного заводу може коштувати десятки мільярдів доларів, а створення мережі таких підприємств триватиме роки.

У грудні повідомлялося, що OpenAI веде переговори з інвесторами про залучення нового раунду фінансування на $100 млрд або більше. Відповідні умови, оцінка та терміни поки остаточно не узгоджені та можуть змінитися. Але у CBInsights вважають, що реалізація запланованого зробить OpenAI другим за цінність стартапом у США.