Департамент кіберполіції попередив українців про нові фейкові повідомлення. Шахраї надсилають їх нібито від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Про це йдеться в Telegram-каналі CyberpoliceUA.

«Сьогодні українці почали отримувати повідомлення нібито від ДСНС. У них йдеться про нібито ураження ворожим ударом Хмельницької АЕС та необхідність завантаження електронного плану евакуації за підозрілим посиланням. ДСНС не розсилало ці повідомлення!» – сказано в інформації.

У зв’язку із цим, департамент кіберполіції закликає громадян не переходити за сумнівними посиланнями, не ділитися особистими даними та довіряти лише перевіреній інформації на офіційних сторінках ДСНС.

Раніше заступник голови Нацполіції – начальник кримінальної поліції Андрій Нєбитов повідомив, що в 2024 році поліцейські впроваджують нові стратегії протидії шахраям для захисту громадян.

Він зазначив, що на тлі збройної агресії рф, в державі з’явилося безліч нових шахрайських схем. Найбільш поширеними способами вчинення шахрайства є недоставляння товару, придбаного у невідомих покупців через відомі соціальні мережі в інтернеті з повною або частковою передплатою, використання фішингових посилань та дзвінки від нібито правоохоронців і медиків з повідомленнями про надання допомоги близькому родичу.