Двоє вчених із Google DeepMind ведуть переговори про створення стартапу в галузі штучного інтелекту в Парижі. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на інформовані джерела.

Переговори з потенційними інвесторами стосуються раунду фінансування, який може перевищити 200 млн євро ($220 млн). Цю суму називають великою навіть для такої сфери, як ШІ.

Про започаткування стартапу під назвою Holistic домовляється науковець DeepMind Лоран Сіфре та його колега Карл Тайлс, які буцімто вже подали заяви про звільнення. Робота проєкту може бути зосереджена на створені нової моделі ШІ.

Обидва спеціалісти вважаються знаними експертами у своїй галузі, а незвично великий раунд фінансування, який обговорюється, є ще одним свідченням сильного інтересу інвесторів до технології.

До слова, торік DeepMind представила найновішу версію програми AlphaFold, яка працює на базі ШІ. Вона здатна генерувати прогнози майже для всіх молекул у найбільшій у світі базі даних біологічних молекул Protein Data Bank. Isomorphic Labs (дочірня компанія DeepMind) використовує модель для розробки терапевтичних препаратів.